Foci

Hosszabbított a világ legjobb edzője

José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának edzője 2016-ig meghosszabbította jelenlegi szerződését

José Mourinho második szezonját töltötte a csapat vezetőedzőjeként, 2011-ben a Copa del Rey-t, azaz a spanyol-kupát, idén pedig a spanyol bajnokságot nyerte meg a csapattal. A kontraktus szerint 2016-ig fogja irányítani a királyi gárdát.

A szakember 2010. május 31-én érkezett a klubhoz, majd egy évvel később megnyerte csapatával a spanyol Király-kupát, megtörve ezzel egy rossz sorozatot: ezt a trófeát a Real Madrid akkor már 18 éve nem tudta megnyerni.

A döntőben az ősi rivális Barcelona volt az ellenfél a valenciai Mestallában, ahol Cristiano Ronaldo fejesgóljával 1-0 -ra megnyerték a találkozót.

Ebben a szezonban Mourinho elnyerte a La Gazzetta dello Sport Év Embere díját, az IFFHS a világ legjobb edzőjeként nevezte meg, az uefa.com szavazásán eldőlt, hogy az év csapatának trenírozását is rá bíznák, valamint a spanyol Marca a bajnokság legjobb edzőjének választotta.

Az idei szezonban megnyerte a spanyol bajnokságot, több régi rekordot megdöntve a csapattal a La Liga történetében: a legtöbb lőtt gól (121), és győzelem (32) egy szezon alatt, sorozatban 16 bajnoki győzelmet arattak, ami alatt 51 gólt szereztek, a bajnokság végén pedig összesen 100 pontot szereztek, ami szintén rekord a spanyol bajnokságban.

Mourinho máris az 5. legeredményesebb Real Madrid edző a győzelmek számát tekintve, és ő érte el az 50. győzelmét a leggyorsabban: mindössze 62 mérkőzés kellett ehhez a bravúrhoz.

Mióta a Special One irányítja a fővárosiakat, a Real 322 gólt szerzett 117 meccsen, és ő az egyetlen tréner jelenleg a világon, aki portugál, angol, olasz és spanyol bajnoki címet is nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik