Foci

Torres és Neuer is magasztalta a BL-döntőt

A Chelsea spanyol támadója szerint szerencsével nyerte meg csapata a Bajnokok Ligáját.

Sokáig emlékezni fogunk a szombati BL-döntőre, a müncheni Allianz Arénában az odahaza játszó Bayern hiába támadott többet, nem tudta legyőzni a Chelsea-t, a 11-esek után pedig az angolok örülhettek.

A találkozó egyik hőse a német kapus, Manuel Neuer lehetett volna. A válogatott hálóőr jól védett a meccsen, igaz, túl sok dolga nem akadt. Aztán a büntetőknél maga is elvállalt egyet, Mata 11-esét védeni tudta, de az, hogy Schweinsteiger hibázott, nem az ő felelőssége.

“Kikapni sokféleképpen lehet, de most mérhetetlen ürességet érzek. Kifogytam a szavakból, a szerencse nem mellénk állt. Nem tudom, hogyan történhetett ez meg, végig abban hittünk, hogy miénk lehet a trófea. Azért fáj nagyon, hogy elbuktuk, mert végig jobbak voltunk, mint az ellenfelünk” – mondta vigasztalhatatlanul a meccs után Manuel Neuer.

Előállítások Münchenben

A rendőrség vasárnapi közlése szerint 140 embert állítottak elő a müncheni döntő előtt, alatt és után. A kihágások a tömegközlekedési eszközökön való blicceléstől a hamisított mezek árusításán és petárdák durrogtatásán át könnyű testi sértésig terjedtek.

A hatóság szóvivője szerint ugyanakkor súlyosan nem sérült meg senki. Mindössze 15 személyt tartottak benn tovább kihallgatásra, a többiek szabadon távozhattak. Az angol és német szurkolók hazautazása rendben lezajlott – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a szigetországból érkezettek többsége – boldogan és többé-kevésbé alkoholos befolyásoltság alatt – már éjjel hazaindult.

“Fura év volt az idei, edzőt is cserélt a vezetőség, de végül a szerencse mellénk szegődött ebben a sorozatban” – ezek már Fernando Torres, a londoniak spanyol támadójának szavai, ő egyébként csereként lépett pályára. “A mai napon életre, halálra ment a játék, és mi csapatként tudtunk küzdeni egymásért. Ahogy haladtunk előre a szezonban, lehetett látni, melyik az a játék, amit jól tudunk játszani. A döntőben is ezt tettük. Nem a legszebb, de nyertünk” – fejezte be kissé kritikus őszinteséggel Torres az értékelését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik