Foci

Több százmillióan láthatják a BL-döntőt

Világszerte több mint 300 millió televízió-néző követheti figyelemmel a Bayern München-Chelsea labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt.

A Sky televíziós társaság közvetítése nagyfelbontású és háromdimenziós lesz párhuzamosan, a felvételek elkészítéséhez 41 kamerát használ majd, köztük a pálya felett elhelyezkedő, úgynevezett pókkamerát, valamint egy helikopteres kamerát.

A zökkenőmentes közvetítéshez 200 belsős és külsős munkatársat, 140 technikust és 60 fős szerkesztőséget foglalkoztat a Sky. Összehasonlításképpen: a társaság a német bajnoki meccsekre általában 50 fős stábokat küld.

Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök bejelentette, hogy szombaton egy ideig hiányozni fognak a G8 csúcstalálkozóról, mert meg akarják nézni a Bajnokok Ligájának döntőjét, a Chelsea és a Bayern München összecsapását – közölte egy magát megnevezni nem akaró amerikai hivatalos személy.

A két kormányfő a csúcstalálkozónak otthont adó Camp David-i elnöki pihenőhely mozitermében követi majd végig a mérkőzést a helyi idő szerint kora délutáni órákban. Arról a névtelenül nyilatkozó forrás nem kívánt felvilágosítást adni, hogy a kosárlabdáért és a golfért lelkesedő Barack Obama amerikai elnök csatlakozik-e a két futballrajongó európai kormányfőhöz.

A BL-döntő 20 óra 45 perckor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik