Foci

Az élvonalban folytatják a Kalapácsosok

A West Ham United jutott fel harmadikként az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába, miután megnyerték a rájátszás döntőjét.

Korábban a Reading és a Southampton végzett a Championship, azaz az angol másodosztály első két helyén, így ők alanyi jogon kerültek fel a legfelsőbb osztályba, míg a harmadik pozícióról rájátszás döntött: a West Ham, a Blacpool, a Cardiff és a Birmingham küzdött a bronzot érő helyért.

Miután a West Ham az elődöntőben a Cardiffot, míg a Blackpool a Birminghamet búcsúztatta, így ez a két alakulat csapott össze, hogy eldöntsék, ki szerepelhet jövőre a Premier League-ben. A finálé első félidejben a Kalapácsosoknál Vaz Te, míg a Blackpoolnál Philips veszélyeztetett, mégsem ők szerezték az első gólt: Carlton Cole kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd közelről nem hibázott, így egygólos West Ham vezetéssel vonultak öltözőbe a felek.

A szünet után három perc telt el, és máris érkezett az egyenlítés, Thomas Ince egalizált a Wembley Stadionban rendezett meccsen. A folytatásban mindkét oldalon akadta gólhelyzetek, de Gilks és Green is remekül védett.

Már úgy tűnt, nem lesz döntés a rendes játékidőben, de érkezett Vaz Te, és a 86. percben megszerezte a győzelmet és a feljutást a West Hamnek, így a Kalapácsosok egy év után visszajutottak az élvonalba.

 

Eredmény – Championship, rájátszás a 3. helyért
Blackpool – West Ham 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Ince (48.) illetve Cole (35.), Vaz Te (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik