Foci

Garami marad az MTK edzője, a klub feljelenti a Zaragozát

A frissen az élvonalba jutott MTK labdarúgócsapatánál úgy számolnak, a vezetőedző elfogadja a klub ajánlatát.

Minden bizonnyal marad az MTK sikeredzője, a 71 éves Garami József a csapatnál, miután egy év NB II. után azonnal visszavezette a csapatot a legmagasabb osztályba.

„Az NB II egyáltalán nem könnyű bajnokság, a Ferencváros nem véletlenül küszködött három évig az élvonalbeli visszakerüléssel. A kiadási oldalt tekintve nem volt számunkra olcsóbb a másodosztály, élő szerződéseink voltak, nem csökkent a játékosaink fizetése az NB II-ben sem, az utazás is ugyanannyiba került. A bevételi oldal viszont jóval szerényebb: tavaly júliusban minden NB I-es csapat 140 millió forintot kapott a televíziós jogdíjakból, mi 4 milliót”- mondta a DigiSport Reggeli Start című műsorában Domonyai László, a klub igazgatója.

„Garami Józsi bácsinak minden év nyarán lejár a szerződése a kispadon, tavaly is közösen hosszabbítottunk. Idén is így lesz, megbízunk az edzőben, nagyon kemény nyomást bírt ki ebben az évben. Szeretnénk megint hosszabbítani vele, szerintem nem nagyon kell rábeszélni őt erre, vállalni fogja, szereti ezt a fiatal gárdát” – jelentette ki az MTK-s vezető, aki azt is elmondta, szeretnék együtt tartani a csapatot, amelynél marad a korábbiakban már bevált akadémiai modell.

Szóba került Pintér Ádám átigazolási ügye is: „az MTK még mindig nem tudott hozzájutni a Real Zaragozától Pintér Ádám hiányzó átigazolási díjához. A tartozás maga egymillió euró, ami a kamatokkal ma már 1,2 millió felé közelít. Megtettünk minden jogi lépést, beleértve a büntetőfeljelentést is, az eljárások folynak a spanyol élvonalban maradt klub ellen. Dolgozunk azon is, hogy mi értékesíthessük majd Pintér játékjogát, ha elhagyja a Zaragozát. Ádámmal már korábban megállapodtunk erről, de nem könnyű, mert a Zaragoza ezt is megakadályozná” – vázolta a helyzetet Domonyai László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik