Foci

Elszállni látszanak a kecskeméti El-remények

A Kecskemét csak 0-0-t játszott a vendég Újpesttel, így lépéshátrányban vannak a negyedik helyért folytatott küzdelemben.

A két csapat közül már csak a kecskemétiek számára volt tétje a találkozónak, ugyanis nagy harcot folytatnak az Európa Liga indulást érő negyedi helyért, mivel a Győrt kizárták, így nem indulhatnak harmadikként. A Kecskeméten kívül a Honvéd, a Paks és a Diósgyőr van még versenyben.

A lila rangadón így érthetően a hazaiak kezdtek jobban, már 3 perc után vezetést is szerezhettek volna, de Lencse nem volt elég pontos: a tizenhatos vonaláról tekert laposan a bal alsó felé, de Balajcza bravúrral mentett. Alig pár minutummal később ismét Lencse került ziccerbe, de Tököli perdítése után a kapus és a kapu fölött, mellett pöckölte el a játékszert.

A kezdeti sokk után magára talált az Újpest is, előbb Zamostny vállalkozott jó 30 méterről, majd Vasiljevic, de gól nem született a lehetőségeből. A másik oldalon Tököli vette célba Balajcza kapuját, de centikkel a kapufa mellett suhant el a labda, így ha helyzetek akadtak is, gólok nem az első játékrészben.

A szünet után továbbra is veszélyesebb volt a Kecskemét, de a befejezésnél nem koncentráltak eléggé: az 58. percben Mohl nagy helyzetet hagyott ki, tulajdonképpen kilőtte a stadionból a labdát.

Lence a mérkőzés legnagyobb helyzetét puskázta el a 65. percben, és mivel a találkozó végjátékában komoly helyzet nem alakult i a kapuk előtt, így egyedül eldönthette volna a három pont sorsát.

Ehelyett meg kellett elégedniük a kecskemétieknek az egy bajnoki ponttal, így ha vasárnap a Honvéd legyőzi a Debrecent, vagy ha az üldöző Paks és a Diósgyőr nyerni tud, akkor búcsút mondthatnak az európai kupaporondtól.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Kecskeméti TE – Újpest FC 0-0

Kecskemét: Antal – Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl – Bori(Pekár 63.), Cukic (Hegedűs 87.), Savic, Litsingi – Tököli (Bertus 74.), Lencse.

Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovic, Pollák – Kiss Z., Eninful – Remili, Vasiljevic, Balogh B.(Nikon 62.) – Zamostny (Nagy P. 57.).

Sárga lap: Savic (89.), illetve Kiss Z. (55.), Mihajlovic (68.), Nikon (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik