Foci

Villas-Boas is jelölt a Liverpool kispadjára

andré villas boas (andré villas boas)
andré villas boas (andré villas boas)

Kenny Dalglish távozása után konkrét nevek is elhangoztak már arra nézvést, ki lesz a Liverpool labdarúgócsapatának új menedzsere.

A Liverpool megnyerte a Ligakupát a 2011-12-es szezonban és itt ki is fújt az eredménysora, a bajnokságban még nemzetközi kupaindulást érő helyen sem végzett az együttes.

Pedig a csapatot Kenny Dalglish a Mersey-partiak ikonja vezette. Egy ideig úgy tűnt, sikerülhet a kiugró eredmény, ám a szezont valójában a bajnoki botladozások jellemezték. Így kedden elköszöntek az edzőtől, és már meg is kezdődtek a találgatások az utódlását boncolgatván.

Az Independent szerint a Liverpool tulajdonosi köre már az elmúlt két hétben is tárgyalásokat folytatott André Villas-Boassal, a Chelsea “megbukott”, egykori portugál mesterével, annak előtte a Portóval ért el mesebeli sikereket.

A lap szerint a trénert érdekelné a feladat, és elégtétel, egyben új kihívás lenne a Chelsea-nél eltöltött szerencsétlen kilenc hónap után.

Az amerikai tulajdonosoknál mások is képben vannak, így a Wigannel csodát tévő Roberto Martinez, a Borussia Dortmund edzője, Jürgen Klopp és a Marseille-jel sikereket elérő Didier Deschamps.

Villas-Boas neve a Románál is felvetődött, de ott minden bizonnyal Vincenzo Montella veszi majd át a vezetőedzői posztot. A lapok tudni vélik, hogy a Liverpoollal korábban Bajnokok Ligáját nyerő Rafael Benitezzel nem áll kapcsolatban az amerikai tulajdonosi kör.

A Wigan vezetői egyébként elismerték, a 38 éves szakember ugyan még nem jelentette be, hogy tárgyalt a Pollal, de még az is előfordulhat, hogy ez bekövetkezik. A kérdés az, a Liverpool szurkolói beérnék-e Martinezzel, vagy nagyobb nevet szeretnének a padra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik