Foci

Távozik a Manchester United sztárja

owen_and_ferguson (michael owen, alex ferguson, MU)
owen_and_ferguson (michael owen, alex ferguson, MU)

Az egykori Aranylabdás csatárral, Michael Owennel nem hosszabbít szerződést a Manchester United.

Michael Owen szerződése nyár végén lejár az angol bajnokság másodikjánál, és a klub vezetősége úgy döntött, nem hosszabbít a csatárral. Sir Alex Ferguson maga jelentette be a rossz hírt Owennek, aki néhány óra múlva Twitter oldalán a következőket írta:

“Ma közölték velem, hogy a klub nem ajánl fel új szerződést számomra. Az itt töltött három évem minden percét szerettem. Ez egy fantasztikus klub. Szeretném megköszönni a játékosoknak, a stábnak és a szurkolóknak a támogatást, és minden jót kívánok nekik a jövőben. Most egy rövid nyaralást tervezek, hogy átgondolhassam a következő lépést.”

Owen legszebb pillanatai:

Ferguson, a Manchester United honlapján méltatta Owent: “Öröm volt számomra, hogy Michael a Manchester Unitedben játszott. Ő egy tökéletes labdarúgó, hihetetlen odaadással és szakmai tudással. Az egész csapat tiszteli és szereti őt. Sajnos nem volt szerencséje, hiszen az egész szezonban sérült volt. Minden jót kívánunk neki a jövőben.”

Micheal Owen ereményei

Owen pályafutását a Liverpoolban kezdte, 1998-ban az év játékosának választották. Még abban az évben angol gólkirály lett, amit egy év múlva megismételt. 2001-ben Aranylabdát kapott. Nyolc szezon után, egy évre a Real Madridhoz igazolt. Ezután visszatért az angol bajnokságba, és négy szezon keresztül a Newcastle United csapatát erősítette. 2009 óta játszott a Vörös Ördögöknél. Karrierje során 480 mérkőzést tudhatott maga mögött és 221 gólt lőtt.

Owen 89-szer szerepelt a válogatottban, ahol 40 alkalommal talált a hálóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik