Foci

Megvan az új horvát kapitány

horvát válogatott (horvát válogatott, )
horvát válogatott (horvát válogatott, )

Slaven Bilicet, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát az Eb után Igor Stimac váltja.

Egy héttel ezelőtt hirdette ki Bilic a nyári kontinenstornára készülő horvát keretet, és egyúttal távozásást is bejelentette: hat éve irányítja Horvátország válogatottját, amellyel a 2008-as Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott. Új munkahelye a Lokomotiv Moszkvánál lesz.

A szövetség nem töltött azonban sok időt az utód keresésével, csütörtökön ugyanis bejelentették, az Eb után Igor Stimac ül majd le a nemzeti tizenegy kispadjára. Az 1998-ban világbajnoki bornzérmes horvát csapat másik tagja – Bilicen és Stimacon kívül – Davor Suker is részt vesz a horvát foci előremozdításában, ugyanis az ex-Real Madrid játékos veszi át a szövetség elnöki posztját.

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és leszek a szövetségi kapitány. Annak is örülök, hogy újra együtt dolgozhatok Davorral, de a terveinkről nem árulok el többet: megkezdjük a felkészülést az Eb-re.” – nyilatkozta Stimac.

A horvátok a címvédő spanyolokkal, valamint az olaszokkal és az írekkel szerepelnek azonos csoportban a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik