Foci

Terry kiütötte Ferdinandot

Most már biztos, hogy a Manchester United klasszis védője nem lesz tagja az angol válogatottnak a 2012 labdarúgó Európa-bajnokságon.

Brit lapértesülések szerint Rio Ferdinand, aki pályafutása alatt eddig 81-szer volt az angol válogatott belső védője nem kapott behívót Roy Hodgsontól a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő keretbe, így várhatóan ki kell hagynia a nyári kontinensviadalt  A Manchester United bekkje szűkszavúan annyit nyilatkozott, hogy a hír igaz. Hodgson egyelőre nem kommentálta a döntést, hogy miért John Terry mellett döntött és miért nem küldött behívót Rio Fredinandnak.

Sokan úgy vélik, hogy Hodgson a két focista kibékíthetetlen ellentéte miatt nem akarja kockáztatni a csapat sikerét. Ugyanis Terry tavaly októberben rasszista megjegyzéseket tett Rio öccsére, a Queens Park Rangers-ben focizó Antonra. A Chelsea hátvédjét akkor megfosztották a válogatott csapatkapitányi posztjától, de úgy látszik, az idő begyógyítja a sebeket.

Mások szerint csupán Ferdinand csak azért maradt ki a válogatottból, mert az utóbbi idényben rengeteget küszködött a sérüléseivel, és nincs jó formában, míg Terry remek védőpárost alkot a szintén kerettagt Cahillel a Chelseaban.

További meglepetés volt Peter Crauch, Micah Richards és Kyle Walker kihagyása is.

Az angol válogatott keret:

Kapusok: Joe Hart (Man City), Scott Carson (Bursapor), John Ruddy (Norwich)

Védők: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)

Középpályások: Theo Walcott (Arsenal), Aaron Lennon (Tottenham), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young ( Man United), James Milner (Man City)

Csatárok: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Daniel Sturridge (Chelsea)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik