Foci

Meglepő angol csapat készül az Eb-re

Roy Hodgson (roy hodgson, )
Roy Hodgson (roy hodgson, )

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán megnevezte az Európa-bajnokságra készülő 23-as keretét.

Korábban már írtunk az angol válogatott várható összetételéről, a Daily Mail kollégái pedig nem is jártak messze az igazságtól a tippjükkel. Roy Hodgson valóban kihagyta a csapatból Rio Ferdinandot és helyette a Chelsea középső védőjét, John Terryt hívta be.

Két kisebb meglepetés is van a csapatban, ugyanis bekerült a mindössze 18 esztendős Alex Oxlade-Chamberlain, aki eddig mindössze hat Premier League-összecsapáson volt kezdő, ugyanakkor a tehetségéhez kétség sem férhet. A kapusoknál van a másik kakukktojás John Ruddy személyében, a 25 éves portásnak ugyanis ez még csak az első behívója a nemzeti csapatba.

A csatároknál sokan úgy vélekedtek, hogy a Darren Bent, Daniel Sturridge, Peter Crouch trióból legalább egy bekerül, ehhez képest Hodgson Wayne Rooney és Andy Carroll mellett Danny Welbecknek és Jermain Defoe-nak szavazott bizalmat.

Az ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadalon az angolok a franciákkal, a svédekkel, valamint a társrendező ukránokkal szerepelnek azonos csoportban.

Az angol labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United), John Ruddy (Norwich City)

Védők: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Leighton Baines (Everton), Joleon Lescott (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea)

Középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Gareth Barry (Manchester City), James Milner (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Theo Walcott (Arsenal), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Ashley Young (Manchester United)

Csatárok: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik