Foci

Élvonalba jutott a Düsseldorf

A Fortuna Düsseldof jutott fel az első osztályba a német labdarúgó-bajnokságban, miután összesítésben 4-3-ra verték a berlinieket.

Az osztályozó első mérkőzését idegenben nyerte meg a Düsseldorf 2-1-re, így remek előjelekkel vághattak neki a hazai találkozónak, és már rögtön az első percben vezetést is szereztek a Hertha ellen: Beister talált be rögtön a kezdés után.

Azonban az élvonalbeli tagság megőrzéséért foggal, körömmel küzdöttek a vendégek, így még az első félidőben egyenlíteni tudtak. Ben-Hatira a 22. percben Ratajczak kapujába fejelt, így a szünetben 1-1-es döntetlen állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően emberhátrányba kerültek a berliniek, ugyanis a gólszerző Ben-Hatirát második sárgája után kiszórta a játékvezető. Nem sokkal ezután büntetett a Düsseldorf, Jovanovic volt eredményes (2-1). A létszámhátrányban küzdő vendégeknek még így is sikerült újra kiegyenlíteniük, öt perccel a rendes játékidő vége előtt Raffael is feliratkozott a gólszerzők közé, de a 2-2 még mindíg kevés volt a Herthának a bennmaradáshoz.

A hétperces hosszabbítás hatodik percében a játékvezető a sípjába fújt, amit az oldalvonal mellett izgatottan ácsorgó szurkolók a lefújásnak véltek, és elözönlötték a pályát, hiába. Közel félórát állt a játék, mire a hátralévő egy percet bepótolták a felek.

Gól már nem született, így maradt a 2-2, és összesítésben 4-3-ra győzött a Düsseldorf. 15 év szünet után harcolták ki a feljutást.

Ekkor már azt hitték a fanatikusok, vége a meccsnek:

Eredmény – Bundesliga, osztályozó, visszavágó
Fortuna Düsseldorf-Hertha BSC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Beister (1.), Jovanovic (59.), illetve Ben-Hatira (22.), Raffael (85.)
Piros lap: Ben-Hatira (54.)

A párharcot a Düsseldorf nyerte 4-3-ra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik