Foci

A Fehér Házban jártak Beckhamék

los angeles galaxy-barack obama (los angeles galaxy, barack obama, )
los angeles galaxy-barack obama (los angeles galaxy, barack obama, )

Barack Obama a Fehér Házban fogadta az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot megnyerő, többek között David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxy gárdáját.

Az államfő ötperces beszéddel köszöntötte a futballistákat, akiknek novemberi diadalát “hatalmas teljesítményként” jellemezte. “Megfeleltek az előzetes elvárásoknak” – fogalmazott Obama, aki kiemelte Beckham, valamint az ír Robbie Keane és az amerikai Landon Donovan szerepét. “A sztárjátékosaik kiemelkedő képességeit és a kemény munkát sikerült ötvözniük, ennek pedig meglett a gyümölcse.”

Az elnök külön dicsérte a 37 éves Beckhamet, aki számos sérülése ellenére egyik legjobb idényét produkálta: 
“Szívós egy fickó. Mindemellett egyike azon keveseknek, akik kemények a pályán, de közben saját alsónadrág-kollekciójuk is van.”

A Galaxy játékosai egy Obama feliratú mezt – egyes számmal a hátán – vittek az elnöknek ajándékba és egy a csapat által dedikált labdát. 

Obama hivatalba lépése óta mindig fogadást ad a profi és egyetemi ligák bajnokainak. Az idei év elején a tavaly a kosárlabda-bajnokságban (NBA) győztes Dallas Mavericks, valamint a jégkorongligában (NHL) diadalmaskodó Boston Bruins együtteseit is vendégül látta. Minden bizonnyal ehhez a listához csatlakozik majd nyáron az amerikaifutball-liga (NFL) legjobbja, a New York Giants is, mivel Obama a legutóbbi két Super Bowl győztesét – tavaly a Green Bay Packers, előtte a New Orleans Saints – augusztusban látta vendégül.

A Galaxy látogatása a Fehér Házban:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik