Foci

Babos Gábor példát mutatott, csillapította a drukkereket

Elbukta a Vitesse elleni, az Európa Liga-indulásért folytatott párharcot a NEC, a csapat drukkerei nehezen viselték a kudarcot. Két piros miatt tomboltak, a magyar hálóőr nyugtatta őket.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Vitesse együttese 2-0-ra verte a NEC Nijmegent a holland labdarúgó-bajnokságban. A rájátszás elődöntőiben arról döntöttek, hogy mely csapatok küzdhetnek meg az Európa Liga indulásért.

A másik párharcban Németh Krisztiánék a Twentével csaptak össze. A Waalwijk a második mérkőzésen idegenben tudott 1-0-ra nyerni, és némi meglepetésre ki is ütötték nagyobb nevű ellenfelüket. Így Vitesse-Waalwijk meccs lesz a nemzetközi kupáért.

A NEC-ben három magyar, Babos Gábor, Szélesi Zoltán és Vadócz Krisztián is a pályán volt, őket is érzékenyen érintette, hogy két csapattársukat is kiállította a játékvezető. Emiatt kapott ki az együttes, így 4-3-as összesítéssel a Vitesse örülhetett.

A Nijmegen szurkolói érthetően nem repdestek a boldogságtól, sőt, be akartak törni a pályára a meccs végén. A biztonságiak nagy erőket mozgósítottak, hogy lecsillapítsák őket, ez többé kevésbé sikerült. Ebben ugyanakkor segítségükre volt a magyar kapus, aki egy interjút félbehagyva rohant oda a szektorhoz lecsillapítani a megvadult szurkolókat.

Babos ismét bizonyította, nem véletlenül a gárda egyik meghatározó, nagy befolyással rendelkező ikonja.

Így hagyta ott a riportert Babos Gábor:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik