Foci

Újpesten nyert a Békéscsaba

Az élvonalba jutásért hajtó Békéscsaba idegenben nyert az Újpest II ellen a Ness Hungary NB II Keleti-csoportjában, a 27. fordulóban.

A Békéscsaba erős győzelmi kényszerrel lépett pályára Újpesten. Mivel a keleti éllovas Eger szombaton győzni tudott Vecsésen, hat ponttal ellépett, így az Előre azért küzdött, hogy ezt lefaragja.

A Szusza Ferenc Stadionban ez végül még úgy is sikerült, hogy a vendégek saját erőből nem tudtak gólt szerezni. Ezt megtette helyettük a lila-fehérek középpályása, Markovic, aki a 18. percben öngólt vétett, és mivel több találat nem esett a mérkőzésen, a Békéscsaba idegenben 1-0-ra győzött.

A hazaiak az utolsó fél órát a békéscsabai Balogh kiállítása miatt emberelőnyben játszották, de Szlezák Zoltán csapata nem tudott a lehetőséggel élni.

A Békéscsaba három fordulóval a vége előtt három pont lemaradással második az Eger mögött, de hátrafelé is figyelnie kell, mert az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Szolnok egy ponttal van mögöttük, a Tisza-partiak hétfőn a Nyíregyházát fogadják.

Eredmény – Ness Hungary NB II, Keleti-csport, 27. forduló

Újpest FC II-Békéscsabai Előre 0-1 (0-1)
Gólszerző: Markovic (18., öngól)
Piros lap: Balogh (59.)

Az élcsoport:
1. Eger 53 pont/27 meccs
2. Békéscsabai Előre 50/27
3.Szolnoki MÁV FC 49/26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik