Foci

Solskjaer csapatát is kaphatja a Loki

A Debrecen labdarúgócsapata indulhat majd a Bajnokok Ligájában, már ismert néhány klub, amelyekkel összekerülhetk a selejtezőben.

A Pécs 4-0-s legyőzésével két fordulóval a vége előtt matematikailag is biztossá tette bajnoki címét a Debreceni VSC-TEVA az OTP Bank Ligában.

A Loki már fél szemmel figyelgeti, mely együttesekkel csaphat össze a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Ami biztos, hogy a magyar csapat a második selejtezőfordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, és kiemelt csapatként várja a június 25-én tartandó sorsolást. A nem kiemelt együttesek listája még nem teljes, de vannak, amelyek már biztosan ellenfelek lehetnek.

A Debrecen a következő csapatokat kaphatja: Molde FK (norvég), Zeljeznicar Szarajevo (bosnyák), KR Reykjavík (izlandi), a The New Saints (walesi), Flora Tallinn (észt), Neftchi Baku (azeri), Sahtyor Karaganda (kazah), Skenderbeu Korce (albán), Ulisses FC (örmény), Linfield (ha továbbjut az első selejtezőfordulóból, észak-ír), Valetta (ha továbbjut az első selejtezőfordulóból, máltai), Dudelange (ha továbbjut az első selejtezőfordulóból , luxemburgi), hozzájuk csatlakozik majd a macedón és a montenegrói bajnok.

A fentiek közül veszélyes lehet a montenegrói, a macedón bajnok vagy éppen a norvég, a Moldének ugyanis Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United korábbi támadója a vezetőedzője.

A korábbi években a sorolás előtt egy nappal az UEFA területi elv alapján további csoportokra osztotta az együtteseket, ha idén is így lesz, akkor vélhetően kelet-európai országból kap ellenfelet a DVSC – írja a klub weboldala.

A második selejtezőforduló első mérkőzéseit július 17-18-án, a visszavágókat július 24-25-én rendezik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik