Foci

Fülöp Márton védte be a BL-be az Arsenalt

Pocsékra sikeredett a magyar kapus beugrása az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. Két potyagólt kapott.

Egyszerű volt a képlet az Arsenal számára az utolsó fordulóban, a Premier League vasárnapi, 38. körében: ha győz, megszerzi a harmadik, automatikus Bajnokok Ligája-szereplést érő helyet.

Ha nem, akkor várnia kellett volna a Tottenham és a Newcastle meccsének eredményére. Végül drámai küzdelemben nyert Arsene Wenger csapata a West Bromwich Albion otthonában. Korán megszerezte a vezetést a londoni csapat, csakhogy már a 25. percre fordított a WBA, amelynek kispadján utoljára ült Roy Hodgson, az angol válogatott új szövetségi kapitánya.

A londoniak Koscielny találatával szerezték meg a sikert, és ezzel nagyon mélyről indulva (borzalmasan kezdték a szezont), végül odaértek, ahol a helyük is van.

No de, térjünk vissza a gólokra. Ugyanis a WBA kapuját az első számú hálóőr sérülése miatt váratlanul Fülöp Márton őrizte. Nagyon régen állt legutóbb az első csapat kapujában, és vasárnap este bizonyára az égiekhez beszélt, bárcsak ne következett volna be a hirtelen szerepvállalás. Ugyanis Benayoun vezető találatánál, már a 4. percben óriásit bakizott (egyszerűen megkerülte a lasztit), majd a harmadik Arsenal-gólnál kiejtette a labdát a kezéből.

Egyes vélemények szerint a második Arsenal-gólban is benne volt (így mind a három a lelkén szárad), de ezt nem tudjuk feltétlenül megerősíteni a másik kettővel ellentétben. Még jó, hogy a WBA számára tét nélküli volt meccs. Persze a Tottenham (győzött az utolsó fordulóban) szurkolói bizonyára nem fogják megkedvelni az Arsenalt segítő magyar kapust.

A találkozó góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik