Foci

Vezetett, de kikapott a Honvéd Miskolcon

A Budapest Honvéd ugyan a 3. percben vezetést szerzett a DVTK otthonában, ám végül 2-1-re kikapott az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Ugyan a hazai pályán játszó, ünnepi hangulatban pályára lépő Diósgyőr kezdte a mérkőzést, már a 3. percben előnybe került a Budapest Honvéd, Délczeg lőtte ki a hosszú alsót (0-1). A válaszra bő húsz percet kellett várni, Tisza Tibor egalizált (1-1).

Az első félidő végén több gólszerzési lehetőség is adódott a fővárosiak előtt, előbb Vécsei rontott el két ziccert is, majd Délczeg próbálkozásánál védett nagyot Rakaczki kapus.

Szentes Lázár minden bizonnyal nagy fejmosást tarthatott az öltözőben, ugyanis a második felvonásra egy harciasabb DVTK futott ki a pályára. Ennek hamar meg is lett a hozománya, a 48. percben Tisza szerezte meg második találatát, lövése megpattant egy lábon, mielőtt a léc alatt kötött volna ki (2-1).

Az 59. percben újra Vécsei hagyott ki egy óriási helyzetet, Rakaczki kapus sokadik bravúrját mutatta be. A meccs hajrájában még volt egy lehetősége az egyenlítésre a Honvédnak, Németh azonban mellé lőtt egy lekészítést követően, a Diósgyőr így 2-1-re nyerte meg a meccset.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Miskolc, 6500 néző, Vezette: Bognár

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Diósgyőr: Rakaczki – Vági, Nagy T., Rakovic (Vadász a szünetben), Frizoni – Takács P. (Gohér 87.), Abdouraman – Bacsa, Sekour, Luque (Seydi 60.) – Tisza Szakmai igazgató: Szentes Lázár

Honvéd: Kemenes – Lovric (Johnson 77.), Botis, Debreceni, Hajdú (Németh N. 75.) – Hidi – Horváth A., Ivancsics (Hadzic 65.), Vécsei, Tchami – Délczeg Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Tisza (24., 48.), illetve Délczeg (4.)

Sárga lap: Rakovic (7.), Frizoni (12.), Vági (90.), illetve Hajdú (23.), Vécsei (76.), Debreceni (77.), Tchami (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik