Foci

Ferdinand-mentes Eb vár Angliára?

rio ferdinand (rio ferdinand, )
rio ferdinand (rio ferdinand, )

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint félő, hogy Rio Ferdinand nem lehet ott a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A veterán angol bekk hátproblémákkal küszködött a szezon során, így Eb-szereplése is megkérdőjeleződött. Könnyen lehet, hogy a 33 éves futballista egészséges állapotban sem vállalná a játékot a háromoroszlánosok színeiben, hogyha John Terryvel kellene alkotnia a védelem belsejét. Rio azóta nem kedveli honfitársát, mióta Terry rasszista megjegyzéseket tett bátyjára, Anton Ferdinandra.

„A kontinenstornákon négynaponta pályára kell lépni, amit Ferdinand nem bírna” – nyilatkozott Ferguson.

A Vörös Ördögök trénere hozzátette, hogy Nemanja Vidic, az együttes kapitánya nem vehet majd részt a gárda dél-afrikai és távol-keleti edzőtáborában. A szerb játékost a decemberi Basel elleni Bajnokok Ligája-találkozón elszenvedett keresztszalag-szakadása óta kénytelen nélkülözni Sir Alex.

„Vidic nem utazik a csapattal a féekészülési időszakban. Nem áll még készen rá, de remélhetőleg a szezonkezdetre már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Nem könnyű neki, egyelőre még nem futhat, csak az edzőteremben erősíthet” – fejezte be a skót szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik