Foci

Eldől, a United vagy a City lesz a bajnok

Nagy nap lesz a vasárnap a Manchester City számára: vagy csúfosan elbukik a bajnoki címért folyó harcban, vagy csúcsra ér 1968 után az angol labdarúgó-bajnokságban.

Azzal, hogy két hete a Manchester City 1-0-ra megverte a Manchester Unitedet, befogta ellenfelét (pár hete még 8 pont volt a különbség), és saját kezébe vette sorsát. Egyelőre él is ezzel a Mancini-csapat, ugyanis az angol bajnokság éllovasaként legutóbb a pokolian erős Newcastle otthonában is nyerni tudott Yaya Touré góljaival.

Mindez azt jelenti, hogy a Premier League 2011-12-es szezonjának utolsó fordulójában megszerezheti a bajnoki címet. ehhez le kell győzni a kiesés elkerüléséért küzdő Queens Park Rangerst, Buzsáky Ákos csapatát. Ha ez nem sikerül, még a döntetlen is elég lehet, de ehhez már a Manchester Unitednek is minimum ikszelni vagy kikapni illene a Sunderland otthonában.

Nagy a harc a BL-induló helyekért is. Az Arsenal, ha győz a West Brom ellen, biztos harmadik, a Newcastle és a Tottenham pedig minimum a negyedik hely várományosa. Az Ágyúsok bukása esetén vérmesebb reményeket is szövögethet Redknapp és Pardew együttese. Megjegyzendő, hogy amennyiben a Chelsea megnyeri a Bajnokok Ligáját, a bajnokság negyedik helyezettje csak az Európa Ligában indulhat.

Még egy izgalmas kérdésre választ kapunk vasárnap: mégpedig arra, a Wolverhampton és a Blackburn mellett melyik csapat esik ki harmadikként. Ez vagy Buzsákyék klubja, a QPR vagy Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers lesz. 

“Nagyon bízom a csapatomban, mindannyian tudjuk, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Nyerni akarunk, a drukkereinknek. Majdnem 50 éve nem nyert semmit a csapat, miközben a városban a másik együttes majdnem minden évben elhódított valamit az utóbbi időkben. Ez nehéz lehetett a szurkolóknak, most azt szeretnénk, ha végre boldog lenne a vasárnap számukra” – így Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere.

“Magam is a City sikerét várom, de nem lesz könnyű győzniük. Ugyanis ott lesz bennük az, hogy ha nem nyernek, olyan csalódottságot élhetnek meg, amelyet nem lehet feldolgozni egy könnyen” – véli Sir Alex Ferguson, a Unitedet menedzsere.

Mindegyik találkozó magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

Premier League, 38. forduló
Manchester City – QPR (DigiSport Plus)
Sunderland – Manchester United (DigiSport Plus)
Chelsea – Blackburn
Everton – Newcastle
Norwich – Aston Villa
Stoke – Bolton
Tottenham – Fulham
West Bromwich – Arsenal
Wigan – Wolverhampton
Swansea – Liverpool

Ajánlott videó

Olvasói sztorik