Foci

Dzsudzsákék lecsúsztak a BL-ről, Huszti gólt lőtt

A Dinamo Moszkva vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a Kubany otthonában, ezzel a negyedik helyen zárt az orosz labdarúgó-bajnokságban. Huszti betalált az Anzsi otthonában.

A Kubany Krasznodarnak ez már tét nélküli mérkőzés volt, a Dinamo ugyanakkor még versenyben volt az ezüstéremért, így a Bajnokok Ligája-selejtezőért is.

A hazaiak mindezek ellenére megszerezték a vezetést, melyre csak a 90. percben érkezett válasz Moszkvai oldalról, az 1-1 pedig csak a negyedik helyre volt elég. Dzsudzsák Balázs kezdőként hatvan percet kapott a záró meccsen. A Dinamo az Európa Liga harmadik fordulójában csatlakozik be a nemzetközi kupaéletbe.

Egy másik honfitársunk, Huszti Szabolcs is pályára lépett vasárnap, ő az 57. percben állt be a bajnoki címet már korábban bebiztosító Zenit csapatába. A Szentpétervár ekkor már 1-0-ra vezetett, majd a hajrában a magyar szélső állította be a végeredményt, a Zenit 2-0-ra nyert a Mahacskala vendégeként.

Huszti gólja 1:07-től:

Az ezüstöt a Lokomotiv Moszkva otthonában 2-0-s győzelmet arató Szpartak Moszkva szerezte meg, a harmadik pedig a CSZKA Moszkva lett. A Tom Tomszk és a Szpartak Nalcsik esett ki az élvonalból.

Eredmények – Premjer-liga, felsőházi rájátszás, 44. forduló

Anzsi Mahacskala – Zenit Szentpétervár 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Bukharov (46.), Huszti (84.)

Kubany – Dinamo Moszkva 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Traoré (10.) illetve Misimovic (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik