Foci

Bombagól döntött a Vidi-Győr rangadón

Sándor György a 90. percben szerezte meg a győztes találatot a Győr ellen, a Videoton 2-1-re nyert az OTP Bank Liga ezüstrangadóján.

Remekül kezdte a mérkőzést a Videoton, a hazaiak két óriási lehetőséget is kidolgoztak az első percekben, azonban Nemanja Nikolic rá nem jellemző módon mind a két ziccert elrontotta. A hazaiak támadója előbb csúnyán mellé lőtt, majd bele Stevanovic kapusba.

A félidő második felét már nem dominálta annyira a Vidi, majd az utolsó percekben inkább egymással foglalkoztak a játékosok, mintsem a focival, elég feszült volt ekkor a helyzet a pályán.

Fordulás után azonnal vezetést szerzett címvédő, egy szépen kidolgozott szabadrúgást követően Nikolic csúsztatott a kapuba (1-0). Azonnal jött az ETO válasza, Vinícius és Caneira nem értették meg egymást, utóbbi röviden fejelt haza mielőtt összefutott volna a két védő, Koltai pedig tanárian emelt át Bozovic felett (1-1).

Szép csendben csordogált a mérkőzés, a piros-kékek voltak az aktívabbak, azonban nem találták a fogást a dunántúli riválison. Amikor már mindenki azt hitte, itt a vége, érkezett Sándor György és egy felsősarkos bombagóllal eldöntötte az összecsapást, a Videoton 2-1-re nyert.

A székesfehérváriak ezzel két fordulóval a bajnokság vége előtt három ponttal vezetnek a Győr előtt a második helyért folytatott csatában. Szombaton két fontos kérdésre is választ kaptunk: bajnok lett a Debrecen és a ZTE mellett a Vasas a másik kieső.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Székesfehérvár, 6000 néző, Vezette: Andó-Szabó

Videoton FC-Győri ETO FC 2-1 (0-0)

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Hector – Tóth B. (Kovács I. 72.), Mitrovic – Oliveira (Torghelle 82.), Sándor, Walter Lee (Gyurcsó 65.) – Nikolic Vezetőedző: Paulo Sousa

Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Völgyi – Varga R. (Ahjupera a szünetben), Trajkovic, Fehér Z., Pátkai (Kamber 79.), Koltai – Strestik (Dudás Á. 85.) Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Nikolics (47.), Sándor (90.), illetve Koltai (50.)

Sárga lap: Sándor (31.), Szolnoki (56.), Bozovic (58.), illetve Völgyi (31.), Strestik (33.), Pátkai (62.), Fehér Z. (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik