Foci

Del Piero betalált, veretlen maradt a bajnok Juventus

A Juventus hazai pályán 3-1-re legyőzte az Atalantát az olasz labdarúgó-bajnokságban és veretlenül zárta a szezont. Alessandro Del Piero gólt lőtt - minden bizonnyal - utolsó torinói meccsén.

A záró fordulójához érkezett az olasz labdarúgó-bajnokság, délután a már bajnok Juventus hazai pályán fogadta az Atalantát. Érzelem dús találkozó várt a torinóiakra, ugyanis Alessandro Del Piero, a klub ikonja minden bizonnyal utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára. A Juvéra még vár ugyan egy Olasz Kupa-döntő, ám a Napoli elleni finálét Rómában rendezik.

Del Piero 1993 óta szolgálja a Zebrákat, többszörös bajnok és egyszeres Bajnokok Ligája-győztes az együttessel, valamint több rekordot is felállított a klubnál. A rutinos játékos természetesen kezdőként, csapatkapitányként lépett pályára a meccsen, amelyet a Juventus könnyedén nyert meg 3-1-re. Del Piero lőtte csapata második találatát, amely a későbbiekben győztesnek bizonyult.

Az 57. percben vastaps közepette lecserélték, előbb lekezelt mindenkivel, majd integetve körbesétált az oldalvonal mellett. A stadion természetesen talpon, ünnepelve és könnyek között búcsúzott a legendától.

A Juventus így nem mindennapi szezont produkálva veretlenül nyerte meg a Serie A 2011-12-es szezonját. A Juve a második csapat az AC Milan (1991-92) után, amely végrehajtotta ezt a tettet.

Juventus-Atalanta 3-1:


Közben a bajnoki versenyfutásban lemaradó, így ezüsttel záró AC Milan is játszott, a lombardok a biztos kieső Novarát fogadták. A vendégek a 20. percben ugyan előnybe kerültek, azonban a második félidő elején gyorsan egyenlített, majd a szezon végén távozó Filippo Inzaghi góljával a győzelmet is megszerezte a hazai csapat.

Inzaghi győztes gólja:


A Fiorentina 0-0-s döntetlent játszott a Cagliarival.

Eredmények – Serie A, 38. forduló

Juventus – Atalanta 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Marrone (10.), Del Piero (28.), Barzagli (91. – 11-esből) illetve Lichsteiner (83. – öngól)

AC Milan – Novara 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Flamini (56.), Inzaghi (82.) illetve Garcia (20.)

Fiorentina – Cagliari 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik