Foci

A 94. percben lett bajnok a City

A Manchester City együttese két gólt lőtt a hajrában a Queens Park Rangersnek, 3-2-es győzelmével pedig megnyerte a labdarúgó Premier League mostani kiírását.

A Premier League 38. fordulója a bajnoki címről, a Bajnokok Ligája helyezések elosztásáról és a Blackburn és a Wolverhampton melletti harmadik kiesőről döntött.

A Manchester City és a Manchester United 86-86 ponttal állt a tabella élén az utolsó meccsnapot megelőzően. A Citizens hazai pályán az életéért küzdő QPR-t fogadta, míg a Vörös Ördögök a Sunderland otthonába látogattak.

Sir Alex fiai egygólos találkozón tudtak diadalmaskodni. Rooney 20. percben szerzett góljával a meccs hátralévő részében fölényben futballoztak és nem volt kérdés a három pont megszerzése.

Ellenben a másik manchesteri csapatnál. A City Zabaleta 39. percben lőtt találatával 1-0-s előnnyel vonulhatott a szünetre, ám a második játékrész egy pillanat alatt rémálommá vált a házigazdáknak. Három perccel a kezdő sípszó után Cissé egyenlített a Buzsáky Ákos nélkül felálló QPR, amely Joey Barton 55. percben bekövetkező kiállítása után sem állt le. A 66. minutumban Mackie már emberhátrányban talált be az ellenfél kapujába, amivel 2-1-re ment a Rangers. A 90. percben még mindig ugyanennyi volt az állás és két gól kellett a trófeához a Citynek. Nem szórakoztak Mancini fiai: előbb Dzeko a 91., majd Agüero a 94. percben lőtte meg saját gólját, így 89 ponttal, jobb gólkülönbséggel végeztek a United előtt az első helyen.

A csapat 44 év után lett bajnok ismét, az 1967/68-as szezonban is a Unitedet utasította maga mögé, és akkor is az utolsó fordulóban dőlt csak el a bajnoki cím sorsa. A Premier League történetében először fordul elő, hogy a gólkülönbség döntött az aranyéremről.

A találkozó összefoglalója:


A QPR vereségét hallva búslakodhat Bogdán Ádám csapata, a Bolton. A magyar fiú végig a pályán volt a Stoke City elleni idegenbeli találkozón, melyen együttese 1-0-s hátrányból fordítani tudott, ám a 79. percben a hazaiak büntetőből egalizálták az eredményt, ezzel a Boltont a másodosztályba küldték. Abban az esetben, ha Bogdánék behúzták volna a meccset, akkor egy ponttal megelőzve a Queens Parkot maradhattak volna az élvonalban. Érdekesség, hogy a QPR drukkerek Agüero góljánál kapták a hírt, miszerint a Bolton csak döntetlent játszott, így jövőre is a Premier League-ben szerepelhetnek, így egyszerre ünnepelt könnyeivel küszködve a két szurkolótábor.

A harmadik, negyedik illetve ötödik helyet illetően nem változott az állás az utolsó fordulót követően. Az Arsenal 3-2-re, Fülöp Márton két hatalmas bakiját kihasználva győzött Birminghamben a West Bromnál, a Tottenham pedig a White Hart Lane-n gyűrte le 2-0-ra a Fulhamet. A Newcastle 3-1-es vereséget szenvedett Liverpoolban, az Everton otthonában, ám hiába a Chelsea 2-1-es győzelme a Blackburn fölött, a Kékek így is csak egy pontra közelítették meg Szarkákat, s hatodik helyen finiseltek.

Eredmények – Premier League, 38. forduló
Chelsea-Blackburn Rovers 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Terry (31.), Meireles (34.), illetve Yakubu (60.)

Everton-Newcastle United 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Pienaar (16.), Jelavic (27.), Heitinga (65.), illetve Hibbert (73., öngól)

Manchester City-Queens Park Rangers 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Zabaleta (39.), Dzeko (91.), Agüero (93.) illetve Cisse (48.), Mackie (66.)
Piros lap: Barton (55.)

Norwich City-Aston Villa 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Holt (9.), Jackson (22.)

Stoke City-Bolton Wanderers 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Walters (13., 77. – utóbbit 11-esből), illetve Davies (39., 45.)

Sunderland-Manchester United 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Rooney (20.)

Swansea City-FC Liverpool 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Graham (86.)

Tottenham Hotspur-Fulham 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Adebayor (2.), Defoe (63.)

West Bromwich Albion-Arsenal 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Long (12.), Dorrans (15.), illetve Benayoun (4.), Santos (30.), Koscielny (55.)

Wigan Athletic-Wolverhampton Wanderers 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Di Santo (12.), Boyce (14. és 79.), illetve Jarvis (9.), Fletcher (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik