Foci

Bukarest helyett Budapestre jöttek az EL-döntőre?

Több száz baszk szurkoló eltévesztette a várost, és Bukarest helyett Budapesten akarták buzdítani az Athletic Bilbaót az Európa Liga döntőjében. Legalábbis erről írnak bulvárlapok.

A spanyol Antena3 televíziós csatorna információi szerint majdnem félezer baszk drukker összekeverte az EL-finálénak otthont adó Bukarestet Budapesttel, és a magyar fővárosban keresték a rangos európai kupasorozat döntőjének romániai helyszínét.

Amikor kiderült a fatális tévedés, a bilbaói drukkrerek azonnal továbbálltak volna Bukarestbe, de nem találták a térképen a román fővárost, így lemaradtak csapatuk vereségéről, az EL-döntőt 3-0-ra az Atlético Madrid nyerte meg.

Hogy hogyan érkeztek a drukkerek, késő délutánra már nem tudtuk megmondani, ugyanis a Budapest Airport szóvivője cáfolta a spanyol csatorna és a később a hírt világgá kürtölő angol lap állításait. Hardy Mihály a Sport24-nek elmondta, 400 drukker legfeljebb több géppel vagy egy jumbóval érkezhetett volna a Liszt Ferenc Repülőtérre, de ez nem történt így.

Mindenesetre az Európai Labdarúgó Szövetség állandó szpíkere beleesett a csapdába, amikor Bukarestben így indított: “Jó estét Budapest, üdvözlünk mindenkit az Európa Liga-döntőn!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik