Foci

Tőzsér kezdőként, bronzéremmel búcsúzott a drukkerektől

A Genk 2-1-re kikapott a Club Brugestől a belga labdarúgó-bajnokságban. Tőzsér Dánielnek ez volt utolsó hazai mérkőzése a KRC színeiben.

Amint arról írtunk a héten, Tőzsér Dániel méltóképp szeretett volna elbúcsúzni a genti drukkerektől, abban bízott, hogy kap pár percet a Bruges ellen. Nos, edzője a kezdőben szavazott neki bizalmat (és természetesen Köteles Lászlónak is), a magyar középpályás pedig végig a pályán volt a 2-1-re elveszített mérkőzésen.

Vereségével a címvédő Genk lecsúszott arról, hogy másodikként zárja a bajnokságot, már a Bruges a biztos ezüstérmes. Ugyanakkor a városi rivális elhasalt a Standard otthonában, így a Genk lett a bronzérmes.

Mint ismert, Tőzsér a következő idényt már a Genoánál kezdi meg, ez volt az utolsó meccse genti színekben hazai pályán. Az együttesre még vár egy találkozó, vasárnap a városi rivális Gent otthonában vendégeskedik a KRC.

Mindeközben a már bajnok Anderlecht a Kotrijk otthonában szaladt bele egy 2-0-s zakóba. Hazai oldalon Czvitkovics Pétert a 84. percben be-, a vendégeknél Juhász Ronaldot a szünetben lecserélték.

Eredmények – Jupiler Pro League, felsőházi rájátszás, 9. forduló

Kortrijk – Anderlecht 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Monrose (10.), Oussalah (35.)

Genk – Club Bruges 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Vossen (22.) illetve Lestienne (45.), Akpala (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik