Foci

Csányi Sándor megegyezett a szurkolókkal

A Szurkolói Iroda és az MLSZ elnöke öt témakörben jutott közös nevezőre.

A Szurkolói Iroda többszöri kezdeményezése és írásbeli javaslatait figyelembe véve Csányi Sándor fogadta Őri Márkot, a fehérvári Red Blue Devils oszlopos tagját a megállapodás véglegesítése érdekében, melynek eredményeképp a felek több, a szurkolók számára lényeges kérdésben megállapodtak.

Pirotechnika alkalmazása NB I-es meccseken
– Az MLSZ vállalja, hogy szabályzataiban nem tiltja a pirotechnikai eszközök biztonságos, az érvényes jogszabályok betartásával történő használatát mérkőzéseken, illetve az érvényes jogszabályokhoz képest nem alkalmaz szigorúbb szabályozást.

Szurkolói transzparensek
– A drapériák MLSZ által kötelezően előírt engedélyeztetése egyszerűsödik, alapesetben nem kell az engedélyeztetés. Amennyiben a feliratok jogszabályellenesek, eltávolíthatók.

Vendégszurkolók jegyei
– A férőhelyek legalább 10%-a a vendégszurkolóké, nekik a jegyek árai nem lehetnek drágábbak, mint az azonos kategóriájú hazai belépőké, de az 1400 forintot semmi esetre sem haladhatják meg.

Tv-közvetítés időpontjai
– A 2012/13-as szezontól a Szurkolói Iroda javaslatát kikéri az MLSZ az általános kezdési időpontokra, illetve a csapatok arányos terhelésére vonatkozóan.

Sajtóakkreditáció
– A szurkolói honlapok is akkreditálhatnak egy-egy személyt a bajnoki meccsekre.

A megállapodás pontjai a következő bajnokságtól lépnek hatályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik