Foci

A 150 éves Notts County a Juvéval ünnepelne

notts county (notts county, )
notts county (notts county, )

A világ legörögebb labdarúgóklubja, az angol Notts County, fennállásának 150. évfordulóját az új olasz bajnokkal, a Juventussal ünnepelné.

A jelenleg harmadosztályú Szarkák a pontvadászatot a hetedik helyen fejezték be, míg a Zebrák vasárnap ünnepelhettek ismét olasz bajnoki címet. A két klub közel áll egymáshoz, tavaly egyszer már találkoztak, akkor a Juventus hívta meg Torinóba, az új stadion avatására az angolokat.

A Nott Countynak köze van ahhoz is, hogy a Juventust ma Zebráknak titulálhatjuk, ugyanis a Juve megalakulása után rózsaszínben lépett pályára, és az angolok mezét látva cserélték le fekete-fehérre.

Jim Rodwell, a Notts ügyvezetője így foglalta össze a tervezett ünneplést: “Nem titok, hogy a Juventussal szeretnénk játszani a jeles napon. De mellettük tárgyaltunk más Premier Leage nagyágyúkkal is. Egyébként ez a születésnap nem is jöhetett volna rosszabkor, ugyanis a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia megnehezíti a szervezést, de nyilván, amikor 1862-ben megalapították a klubot erre nem gondoltak.”

A Notts County legnagyobb eredménye története során, hogy 1894-ben megnyerték az FA-kupát.

Tavaly 1-1 lett a barátságos találkozó vége:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik