Foci

Nem várt izgalmakkal teli finis az NB I.-ben

Már csak három forduló van hátra az NB I.-ből, de még mindig nem tiszta, hogy a ZTE mellett melyik együttes esik ki, és hogy ki végez másodikként.

Túl vagyunk huszonhét fordulón a magyar labdarúgó-bajnokság 2011-12-es idényben, de a végkimenetelt még mindig homály övezi. A második helyért a Videoton és Győr harcol, míg a tabella alján a Pápa, a Kaposvár és a Vasas folytat élet-halál harcot a bennmaradásért. A bajnokság végállását mi a hátra maradt meccsekben kerestük.

Mind a Videoton, mind a Győr (ha nem zárja ki az UEFA) indulhat az Európa-ligában a következő szezonban, ám nem mindegy, hogy hányadik körben kapcsolódhatnak be a csapatok. Mi több, presztízskérdés is az ezüstérem megszerzése (a bajnokságot alighanem a Győrben is győzedelmeskedő Debrecen nyeri). A hátralévő három forduló egyik alakulatnak sem lesz egyszerű. Ami a kiesőzónát illeti, a jelenleg 15., kieső helyen álló Vasasnak kötelező lenne a következő körökben győzedelmeskednie, épp ezért az előttük álló Kaposvárnak és a Pápának egy percig sem lehet majd nyugta.

28. forduló:

Május 11., péntek 18:00: Paks – Vasas: A jelenleg hatodik helyen álló hazaiak egy kis szerencsével akár még az ötödik pozícióban is végezhetnek, ugyanakkor a kilencedik hely sem elképzelhetetlen számukra. Ha a Vasas e meccsen nem szerez pontot, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül.

Május 12., szombat 18:00: Kaposvár – Haladás: A középmezőnyben álló szombathelyi vendég gárda idegenben mindössze kétszer nyert ebben a szezonban, a Rákóczi pedig csak egyszer kapott ki hazai meccseken. A kaposváriak egy győzelemmel nagyon közel kerülnének a hőn áhított bennmaradáshoz.

Május 12., szombat 19:00: Pápa – Kecskemét: A hazai pálya előnye mellett nem sok minden szól majd a Pápa mellett. A kecskeméti brigád még a negyedik helyre is odaérhet, amire még a legelfogultabb szurkolóik se mertek gondolni a szezont megelőzően. Pápai pontvesztésekkel még nyíltabb lehet a kiesési kérdés.

Május 13., vasárnap 16:45: Videoton – Győr: A múlt fordulóban a Debrecen ellen hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedő Győr e hét végén másik nagy riválisához látogat. Ezt a találkozót nem sokat kell ecsetelni: aki nyer, az lépésnyi távolságra kerül a második pozíció megszerzésétől.


29. forduló:

Május 18., péntek 20:00: Győr – Pécs: Az utolsó előtti körben a győriek a jól helytálló újonc Pécset fogadják az ETO parkban. Nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak nem tartanák otthon a három pontot.

Május 20., vasárnap 15:00: Vasas – Kaposvár: Egyértelmű kiesési rangadó a szezon záró etapjában. Ha a Vasasnak sikerül felülkerekednie riválisán, akkor három pontot foghatnak rajtuk, s az előző fordulóbeli eredményeket figyelembe véve akár utol is érhetik a kaposváriakat, sőt a Pápát is. Vendég győzelem esetén a Vasas sorsa megpecsételődne.

Május 20., vasárnap 18:00: Videoton – Pápa: Küzdős meccsre van kilátás. A Vidi nem szeretné elszalasztani az ezüstérem lehetőségét, de a Pápa sem kíván az NB II.-ben kezdeni ősszel. A tudáskülönbség a Fehérvár mellett szól, ám történtek már meglepetések.

30. forduló:

Május 26., szombat 19:00: DVTK – Vasas: A záró körben a Vasas a Diósgyőrhöz látogat. A DVTK mindeddig még nem játszott döntetlent hazai környezetben, így kétesélyes szagú a találkozó. A miskolciak minél jobb helyen szeretnének végezni, s biztos, hogy nem veszik majd félvállról az életükért küzdő angyalföldiek elleni mérkőzést.

Május 26., szombat 19:00: Kaposvár – ZTE: A nemrég első győzelmét arató, már biztos kieső zalaegerszegiek tét nélkül léphetnek pályára a finisben. Ha a Rákóczi az ezt megelőző két fordulóban jól teljesít, akkor akár már nekik sem kell teljes koncentrációval a gyepre vonulniuk. Ellenkező esetben görcsösen küzdenek majd a három pont megszerzéséért.

Május 26., szombat 19:00: Pápa – Győr: Kiélezettebb párharcot nem is hozhatna az utolsó forduló, mint egy a kiesés ellen harcoló gárda és egy élcsapat csatáját. Figyelembe véve a Pápa nehéz sorsolását, szinte biztosra vehető, hogy még a 30. körben is fontos pontok begyűjtésére lesz ítélve a Lombard a Perutz-stadionban.

Május 26., szombat 19:00: Újpest – Videoton: Forrongó hangulatban léphet pályára a Vidi a Szusza-stadionban az UTE vendégeként. A fővárosiak presztízskérdés miatt sem adják majd olcsón a győzelmet ellenfelüknek, így paprikás hangulatú összecsapásra számíthatnak Paulo Sousa fiai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik