Foci

Dzsudzsákék elbukták a kupadöntőt

A Rubin Kazany 1-0-ra megverte a Dinamo Moszkvát az orosz labdarúgókupa döntőjében, Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt a vesztes csapatban.

Dzsudzsák Balázs kezdőként kapott helyet a Dinamo Moszkvában, amelynek azért is volt fontos a Rubin Kazany elleni, Jekatyerinburgban megrendezett döntő, mert a bajnokságban a sok döntetlen miatt veszélybe került a nemzetközi
kupaszereplést érő hely elérése.

Moszkvától egyébként 2000 kilométerre fekszik a semleges helyszín, ez még a kazanyiaknak sem teljesen kedvezett, mert onnan is 1000 kilométerre található.

A Rubin kezdte jobban a mérkőzést, a 17. percben Jeremenko révén a kapufát találták el, előtte Karadeniz fejesét bravúrosan védte Shunin. Dzsudzsák Balázs a második félidő elején szép passzal jelentkezett, de Kevin Kuranyi lesen állt, így az akcióból nem lett semmi. Nem volt valami izgalmas a találkozó, és akkor finoman fogalmaztunk, ellenben a közönség a 70. percben már hullámzott. Talán a jó időt üdvözölték.

Az utolsó negyedórára alaposan beleerősített a Rubin, folyamatosan támadtak. Ennek meg is lett az eredménye a 79. percben. Jeremenko megkapta a labdát 25 méterre a Dinamo kapujától, és hatalmas erővel kilőtte a Dinamo kapuját.

A 91. percben Dzsudzsák még elvégezhetett egy szögletet, de abból sem tudott helyzetet kialakítani a Dinamo, amely így még a bajnokságban vigasztalódhat, ha számára szerencsésen alakulnak az utolsó forduló mérkőzései.

Az Európa Ligában a Rubin Kazany indulhat.

Eredmény – orosz kupadöntő

Dinamo Moszkva – Rubin Kazany 0-1 (0-0)

Jekatyerinburg, 44 ezer néző, vezette: Vilkov

Dinamo Moszkva: Shunin – Shitov (Epureanu, 63.), Fernandez, Granat, Rykov – Samedov, Semshov – Dzsudzsák, Voronin, Misimovic (Kokorin, 83.) – Kuranyi. Vezetőedző: Sergej Silkin

Kazany: Ryzhikov – Ansaldi, Navas, Sharonov, Kuzmin – Natho, Jeremenko, Ryazantsev, Karadeniz – Valdes, Dyadyun (Bocchetti, 87.). Vezetőedző: Kurban Berdyev

Gólszerző: Jeremenko (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik