Foci

A francia válogatott légiós kerete már megvan

A 2010 óta nélkülözött Hatem Ben Arfa is ott van Laurent Blanc szövetségi kapitány tizenkét külföldi játékosból álló keretében.

Laurent Blanc szerdán nevezett meg tizenkét légióst a 2012-es Európa-bajnokságra készülő csapatba. A kiválasztottak között ott szerepel Hatem Ben Arfa is, a Newcastle United együttesében remeklő támadó.

„Megfigyeltük, hogy számíthatunk-e Ben Arfára az Eb kieséses szakaszában” – nyilatkozott Blanc. „Sajnos marseille-i vitái után, amikor azt javasoltam neki, hogy legyen mértéktartó, Newcastle-be költözött és súlyosan megsérült. Láttam őt Clairefontaine-ben, ahol rehabilitációját végezte. Nem kapkodott, rászánta az időt a felépülésre és tehetsége nem veszett el, örökre ott él benne. Idén átlépte az futballnyelven értett érettség küszöbét.”

Jérémy Mathieu, a Valencia bekkje, valamint Djibril Cissé és Louis Saha sincs ott a Les Bleus keretében. Blanc azt is elmondta, hogy a most megnevezett játékosok – még azok is, akik barátságos klubmeccsen vesznek részt május közepén – kapnak pár nap pihenőt, mielőtt a Clairefontaine-i edzőtáborba érkeznének.

„Van egy szabály, amit elkönyveltem magamban” – folytatta a kapitány. „Az e listán szereplő embereknek szükségük van négy nap pihenőre a felkészülés előtt. Ha klubjuk már barátságos találkozót szervezett május 15., 16. vagy 17.-ére, akkor is kiadjuk nekik ezt a szabadságot, hogy töltsék családjukkal.”

A francia válogatott légiós kerete

Védők: Philippe Mexès (AC Milan), Adil Rami (Valence), Laurent Koscielny (Arsenal), Younes Kaboul (Tottenham), Patrice Evra (Manchester United), Gaël Clichy (Manchester City)

Középpályások: Yohan Cabaye (Newcastle), Florent Malouda (Chelsea), Samir Nasri (Manchester City)

Csatárok: Franck Ribéry (Bayern Munich), Karim Benzema (Real Madrid), Hatem Ben Arfa (Newcastle)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik