Foci

Búcsúzott az élvonaltól a Blackburn

A Premier League 37. fordulójában a Wigan idegenben 1-0-ra legyőzte a Blacburnt, így a Roversnek esélye sem maradt a bennmaradásra.

Két kiesőjelölt találkozott hétfőn este, ugyanis a forduló előtt a Wigan 37 ponttal a veszélyzóna közelében volt, míg a Blackburn számára csak a győzelem lett volna elfogadható eredmény, ugyanis hatpontos hátrányuk volt a bennmaradást érő 17. helyhez képest.

Ehhez képest az első félidőben mégis a vendégek veszélyeztettek, előbb Di Santo hagyott ki egy óriási ziccert már a 9. percben, majd a játékrész derekán Meloney üresen fejelhetett volna egy beadás után, de nem találta el jól a labdát.

A szünetet követően összekapta magát a Blackburn: az 53. percben Yakubu vette célbe a kaput egy szöglet után, de Beausejour menteni tudott.

Rövid időre félbeszakadt a találkozó, ugyanis egy tyúk került be a pályára, a hazaiak sáljával díszítve, és nem szándékozott elhagyni a gyepet. Végül a játékosok kitessékelték a szárnyast a játéktérről, folytatódhatott az összecsapás.

A 87. percben a hazaiak kihagyott helyzetei megbosszulták magukat, egy sarokrógást követően ugyanis Alcaraz emelkedett a legmagasabbra, és fejjelt vette célba Robinson kapuját. A hálóőr elég szerencsétlenül ért a labdához, ahelyett hogy kiütötte volna, saját kapujába paskolta meg a bőrt.

Győzelmével megmenekült a Wigan, mivel egy fordulóval a zárás előtt öt pontra vannak a kiesőzónától, míg a Blackburn készülhet a másodosztályra.

Eredmény – Premier League, 37. forduló
Blackburn Rovers – Wigan Athletic 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Alcaraz (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik