Foci

A Szolnok egy pontot elvitt Békéscsabáról

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának rangadóján, a Békéscsaba-Szolnok találkozón 2-2-es döntetlen született. Eger örül.

Nagy rangadót játszottak a Kórház utcában, hiszen az egyaránt az élvonalbeli indulásra ácsingózó, második helyezett Szolnok és a harmadik helyen álló Békéscsaba találkozott az NB II. Keleti csoportjában.

Igen, ebben a csoportban jelenleg egy harmadik együttes, az Eger áll az élen, amely nyolc meccset nyert meg zsinórban, ezzel a botladozó Szolnok és Csaba elé került.

Már a második percben megszerezte a vezetést a Szolnok (Lengyel adott be balról, Mile fejelt, Máthé kapus pedig csak belekapott a labdába), de a hazaiak nem adták fel, és a félidő derekára fordítottak. Előbb egy szöglet után a lécről lepattanó labdát Szélpál fejelt üggyel-bajjal a kapuba, majd a 26. percben Leucuta nagy erővel, laposan lőtte ki a jobb sarkot.

A vendégek ugyanúgy a félidő elején találtak be a fordulás után (Zováth nagyon messziről lőtte ki Máthé kapuját), és ezt követően hiába támadott sokkal többet a lila-fehér együttes, már nem tudta újra átvenni a vezetést.

Ezzel a Szolnok értékes ponttal távozott egyik legnagyobb riválisa otthonából.

Eredmény – labdarúgó NB II

Békéscsabai Előre FC – Szolnoki MÁV 2-2
gólszerzők:
Szélpál (9.), Leucuta (26.), illetve Mile (3.), Zováth (50.)

A bajnokság állása:

1. Eger 50 pont
2. Szolnok 49 pont
3. Békéscsaba 47 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik