Foci

Karnyújtásnyira kerülhet a duplázáshoz a Loki

Csúcsrangadót rendeznek vasárnap az OTP Bank Ligában: Győrbe látogat a Debrecen, és ha nyer a Loki, öt pontra növelheti a különbséget.

A két bajnokesélyes küzdelmét felemás főpróbák előzték meg, ugyanis az előző körben a győriek csúnya pofonba szaladtak bele Kecskeméten, míg a DVSC Coulibaly két góljával Miskolcon intézte el a Diósgyőrt. Ráadásul a Videoton szombati győzelmével, jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a zöld-fehéreket a tabellán.

A Debrecen hét közben már begyűjtötte idei első kupáját, ugyanis egy fantasztikus mérkőzésen, tizenegyesekkel legyőzték az MTK-t a Magyar Kupa döntőjében.

Ezen a csúcsmeccsen komoly lehetőség előtt áll Pintér Attila csapata, ugyanis ha nyernek, két pontra csökkenthetik a különbséget három fordulóval a zárás előtt.

“A fejekben kell rendet tenni, mert a játékosok is tudják mit jelent az öt pont, vagy ha a Debrecen ellen nem sikerül megszerezni a győzelmet. Nagyon sokat veszíthet a csapat, ezt minden játékos átérzi. Elkerülhető gólokat kaptunk az elmúlt időszakban, és nem másban kell keresni a hibát, hanem abban amit mi elkövettünk. Ezeket a hibákat kell minimálisra lecsökkenteni. A fejek más irányba vannak, ezt kell visszabillenteni, hogy csak a saját játékunkkal foglalkozzunk. Ezen a mérkőzésen a küzdeni tudás, hogy mennyire lesznek tiszták a fejek, nagyon sokat fog számítani, és az, hogy aki ameddig a pályán van, mindent elkövessen azért, hogy a Győri ETO győztesen hagyja el a pályát.” – nyilatkozta Pintér a klub sajtótájékoztatóján.

A Loki természetesen azon lesz az ETO otthonában, hogy az ötpontos különbségből a forduló végén nyolcpontos legyen: “Remélem, túl vagyunk a kupadöntő fáradalmain. Kedden játszottunk, és legközelebb csak vasárnap van mérkőzés, ennyi idő alatt rendeződni kell a játékosoknak. Győrben is nyerni szeretnénk, azokat a tulajdonságokat kell mozgósítani, amit eddig lehetett látni tőlünk, vagyis nagy akarattal, elszántsággal, fegyelmezetten kell futballoznunk. Nehéz mérkőzés vár ránk, tudjuk, hogy a Győrnek az utolsó lehetősége arra, hogy ottmaradjon versenyben. Ezzel azonban nekünk nem szabad foglalkozni, mint ahogy azzal sem, hogy öt pont az előnyünk. Ugyanúgy kell pályára lépnünk, mint eddig és meg kell szerezni a győzelmet, ezért utazunk oda.” – nyilatkozta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak.

Győri ETO FC – DVSC-TEVA, 18:00, TV: Sport2
Győr, ETO Stadion, vezeti: Bognár Tamás

A vasárnapi játéknap másik mérkőzésén a Kaposvár látogat a fővárosba, a Budapest Honvédhoz. A vendégek számára lenne igazán fontos a három pont megszerzése, ugyanis a somogyiak a bennmaradásért küzdenek, mindössze három egység választja el őket a 15. helyezett Vasastól, míg a negyedik Honvéd számára tétje már nincs a meccsnek – tizenöt pont a lemaradásuk a bronzérmes pozícióhz képest -, ha csak az nem, hogy tartsák jelenlegi helyzetüket.

Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi, 16:00, TV: MTV
Budapest, Bozsik Stadion, vezeti: Iványi Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik