Foci

Győzött, de nem javított gólkülönbségén a United

A Manchester United hazai pályán verte 2-0-ra a Swansea-t a Premier League 2011-12-es idényének utolsó előtti fordulójában.

A Vörös Ördögök abban a tudatban léptek pályára az Old Trafford stadionban, hogy a Manchester City kora délután idegenben gyűrte le a Newcastle United-et 2-0 arányban.

A differencia így három pontra nőtt a két szupercsapat között, és a Citizens +63-as góldifferenciájához képest a Unitednek csak +53-as volt a mutatója a Swansea elleni összecsapást megelőzően. A Hattyúk a forduló előtt a 12. helyen tanyáztak.

Gólözönre várt tehát a Manchester United háza táján mindenki, ám a Swansea nem adta könnyen magát. A 28. percben Scholes, majd 13 perccel később Young is betalált a vendég kapuba, de ezt követően már nem sikerült feltörni a walesi alakulat védelmét.

Sir Alex Ferguson fiai ugyan pontban utolérték a Manchester City, s a két gigász 86 ponttal áll az első, illetve a második helyen, az utolsó fordulóban nehéz lesz ledolgozniuk a nyolc találatot a két együttes gólkülönbsége közt.

A City a QPR fogadja az Etihadban, a United pedig a Sunderland otthonába látogat jövő hét vasárnap, a Premier League utolsó fordulójában.

A Swansea vereségével marad a 12. helyen, s várhatják a Liverpool elleni szezonzáró találkozójukat.

Eredmény – Premier League
Manchester United – Swansea 2-0 (2-0)
gólszerzők: Scholes (28.), Young (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik