Foci

Bő tíz évet várt BL-re a Feyenoord

A holland labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójának eredményei alapján a Feyenoord indul a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a PSV és az Alkmaar pedig az Európa-ligában.

Hiába nyert a PSV 3-1-re az Excelsior otthonában az Eredivisie 34. körében, nem sikerült beérnük a Feyenoord együttesét. Utóbbi 3-2-re verte idegenben a Heerenveent, ezzel megőrizte második helyét a tabellán, s 2001 után újra a Bajnokok Ligájában indulhat. A Heerenveen a vereséggel az ötödik helyen végzett, így az Európa-liga harmadik selejtezőkörében kell bekapcsolódnia, míg az őket megelőző, a Groningen ellen 1-0-ra diadalmaskodó negyedik AZ Alkmaar az EL csoportkörében kezdi a megmérettetést.

A Németh Krisztiánnal felálló Waalwijk a NAC Breda otthonában szenvedett 3-2-es vereséget, de a kilencedik helyen zárták a szezont. Így benne vannak a négycsapatos rájátszásában, ahol egy kiadó Európa-liga kvalifikáció várja tulajdonosát.

Szintén ebben a selejtezőben vesz majd részt a NEC Nijmegen alakulata, amely Babos Gáborral, Szélesi Zoltánnal és Vadócz Krisztiánnal a soraiban nyert 2-1-re a Heracles otthonában. A NEC a nyolcadik helyen zárta a küzdelemsorozatot.

A kiesés elkerüléséért végül a Venlo és a De Graafschap meccsel majd.

Eredmények – Eredivisie, 34. forduló
Heracles – NEC 1-2
ADO Den Haag – De Graafschap 3-5
NAC Breda – Waalwijk 3-2
Vitesse – Ajax 1-3
Excelsior – PSV 1-3
Heerenveen – Feyenoord 2-3
Roda – Utrecht 1-3
Venlo – Twente 4-2
AZ – Groningen 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik