Foci

A City fél keze már a bajnoki trófeán

A Manchester City 2-0-ra verte idegenben a Newcastle United gárdáját az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.

A Manchester City két fordulóval a bajnokság vége előtt 83 ponttal állt az tabella élén holtversenyben a Manchester Uniteddel. Merthogy az előző fordulóban a Citizens megverte a Unitedet 1-0 arányban, ezzel eltüntette a korábban felhalmozott nyolcpontos “vörös” előnyt.

A Newcastle 65 egységgel az ötödik helyen tartózkodott, a szintén 65 pontos Tottenham és a 67 pontos Arsenal előtt. A Szarkák egy esetleges győzelemmel befoghatták volna az Ágyúsokat, akik szombaton hazai környezetben 3-3-as döntetlent értek el a Norwich City ellen a forduló nyitómeccsén.

Az első félidőben taktikai harc folyt a pályán. Hazai oldalról Cissének s Ben Arfának sem sikerült helyzeteik után bevenni az ellenfél kapuját, míg a vendégektől Gareth Barry lövését a gólvonalon mentették a newcastle-i bekkek. Gól tehát nem született 45 percnyi játék után.

A második játékrészben átvette a kezdeményezést a City. Folyamatos próbálkozásaik a 70. percben vezettek eredményhez. Kispasszos játék után Yaya Touré 20 méterről jutott lövési lehetőséghez, s okosan tekert a bal alsó sarokba.

Roberto Mancini gárdája ezután sem állt be védekezni, Touré akár mesternégyesig is juthatott volna, de csak a duplázás jött össze neki. A 87. percben Clichy passzolt a 16-oson belülre, ahol a színesbőrű futballista egy átvétel után tüzelt a kapuba.

A City győzelmével három ponttal lépett meg a Manchester United elől, amely később az Old Traffordon fogadja a Swansea csapatát.

A Newcastle vereségével az utolsó fordulót az ötödik pozícióban várhatja.

A meccs összefoglalója:

Eredmény – angol bajnokság
Newcastle United – Manchester City 0-2 (0-0)
gólszerző: Yaya Touré (70., 87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik