Foci

Sándor elintézte a Kecskemétet

A Videoton labdarúgócsapata Sándor György duplájának köszönhetően nyert 2-0-ra Kecskeméten, az OTP Bank Liga 27. fordulójában. Győzelmével a Videoton már a második a tabellán.

Gyönyörű napsütésben rendezték meg a Kecskemét és a Videoton élvonalbeli bajnokiját, melyen a vendég székesfehérváriaknál a kezdőben kapott helyet a 30. születésnapját ünneplő Torghelle Sándor.

Már igen korán, a 9. percben vezetést szerzett a címvédő, egy szép akció végén Sándor György kapta meg a labdát, a középpályás pedig a felső sarokba lőtt (0-1). Ezt követően kissé visszább esett a játék tempója, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, Bozovicnak például csak a 22. percben kellett először védenie, igaz akkor nagyot, Bertus 22-ről eresztett el egy bombát.

Bő félóra foci után megduplázhatta volna előnyét a Videoton, Mitrovic szabadrúgása azonban a kapufáról a mezőnybe vágódott vissza. A félidő végén kissé paprikássá vált a hangulat, ám a játékvezető lapok nélkül nyugtatta le a játékosokat.

A második felvonás eleje szép csendben csordogált, aztán a 72. percben egy szép en megkomponált szöglet végén a csereként beálló Gyurcsó tekert középre, Sándor pedig a hosszú felsőbe bólintott (0-2). Koszó révén ugyan szépíthetett volna a Kecskemét, azonban az ötösről fölé lőtt.

A további percekben már nem történt nagy változás (Tököli és Vinícius azért lökdösődött egy sort), a vége így 2-0-s vendégsiker lett, a Videoton pontszámban beérte a Győrt, sőt, jobb gólkülönbségének köszönhetően be is előzte az ETO-t. A Rába-partiak vasárnap este fogadják a Debrecent a 27. forduló rangadóján.

Eredmény – OTP Bank Liga, 27. forduló

Kecskeméti TE – Videoton FC 0-2 (0-1)

Kecskemét: Antal – Koszó, Balogh B., Varga, Forró (Mohl, 64.) – Litsingi, Patvaros, Savic, Cukic (Hegedűs, 38.) – Tököli, Bertus (Tölgyesi, 88.) Szakmai igazgató: Tóth László

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Vinicius, Caneira, Hector (Vaskó, 65.) – Tóth, Mitrovic – Gosztonyi (Gyurcsó, 65.), Sándor, Walter – Torghelle (Nikolics, 76.) Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerző: Sándor (10., 72.)

Sárga lap: Forró (50.), Tököli (84.), Balogh (87.), illetve Vinicius (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik