Foci

Gera: remek kapitány lesz Hodgson

Gera-Zoltan(960x640).png (Gera Zoltán)
Gera-Zoltan(960x640).png (Gera Zoltán)

A West Bromwich Albion magyar középpályása elismerően nyilatkozott edzőjéről, az angol válogatott frissen kinevezett kapitányáról, Roy Hodgsonról.

A WBA jelenlegi trénere négyéves kontraktust írt alá a háromoroszlános válogatottal, melynél május 13-án veszi át az irányítást. A kinevezés óta számos kritika érte a szigetország labdarúgó szövetségét (FA), amiért Harry Redknapp ellenében Hodgson mellett döntöttek: a Tottenham mestere számított ugyanis a legfőbb esélyesnek a nemzeti tizenegy élére.

Gera Zoltán azonban úgy véli, remek választás volt a korábban a svájci és a finn válogatottat is irányító menedzser kiválasztása: “Az öltözőben nem is tudtunk a kinevezéséről, csak amikor már hivatalosan is bejelentették. De az FA nagyon jól döntött. Hodgson egy remek képességű, intelligens edző.”

Nincs könnyű helyzetben a menedzser, akinek körülbelül öt hete van arra, hogy felkészítse a válogatottat a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra. Az elképzelései megvalósítására mindössze két edzőmeccs áll rendelkezésre az Eb előtt: az angolok előbb a norvégokkal találkoznak, majd Belgium együttesével mérkőznek meg.

A magyar középpályás természetesen a kontinesviadalra is kitért: “Nincs könnyű helyzetben a rövid idő miatt. Ráadásul az játékosoknak alkalmazkodniuk kell Roy taktikájához, és új játékstruktúrájához. Ha engem kérdeznek, nagyszerű csapatot fog összerakni, és az angol válogatott mindenkit meg fog lepni az Eb-n: simán megnyerik majd csoportjukat.”

Anglia csapata Franciaország ellen kezdi meg a menetelést a nyári tornán, majd Svédország, és a házigazda ukránok ellen lépnek pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik