Foci

Visszavonul az angol válogatott egykori bekkje

Sol Campbell, az Arsenal egykori alapembere szerdán két évtizednyi játék után jelentette be visszavonulását a futballtól.

A 37 éves futballista legutóbb 2011-ben lépett pályára a Newcastle színeiben, azóta azonban szabadúszó volt. „Nehéz felhagyni a futballal, főleg ha élsportoló vagy. Nem könnyű kimondani, hogy vége, azért húztam a bejelentést már jó ideje” – nyilatkozta a Tottenham színeiben 1992-ben debütáló bekk.

A veterán játékos azt is elárulta, hogy hosszú sérülése alatt két egyesület is megkereste, s így még nehezebb a visszavonulás: „Két ajánlatot is kaptam” – folytatta Campbell. „Egyet egy élvonalbeli klubtól, egyet pedig egy most feljutó csapattól. Sajnos volt egy sérülésem, s mire felépültem, már mindketten túlléptek rajtam. Nagyon nehéz kimondani, hogy nem leszek többé profi focista, mert számtalanszor voltam a csúcson és nagyon sok munkát fektettem a sportba.”

A twitteren Patrick Vieira, egykori csapattársa így dicsérte őt: „Öröm volt vele játszani. Micsoda játékos. Egy fantasztikus karrier és egy jó ember.”

Campbell 646 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben 1992 és 2011 között öt különböző csapat színeiben. A 73-szoros válogatott középső védő három világbajnokságon és három Európa-bajnokságon is szerepelt az angol nemzeti tizeneggyel.

Egy kőkemény védővel lett kevesebb a Premier League:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik