Foci

Messi Gerd Müllert is megelőzte, nyert a Barca

A Barcelona sima győzelmet aratott a Malaga felett a spanyol labdarúgó-bajnokság szerdai fordulójában. Lionel Messi 68 gólnál jár a szezonban.

A Barcelona abban a tudatban lépett pályára a spanyol bajnokság soros fordulójában, hogy tudta, ha a Real Madrid késő este megnyeri a mérkőzését a Bilbao ellen, az aranyérmet is megszerzi.

És abban a tudatban – először -, hogy a következő szezonban már nem Josep Guardiola irányítja a csapat szakmai munkáját, hanem eddig segítője, Tito Vilanova.

Ettől függetlenül a tehetőssé váló Malaga, amely a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyekért küzd, nem jelentett nagy akadályt a csapatnak. Mert ugyan Puyol 13. percében szerzett találatára Rondon még egy fejesgóllal válaszolt, a folytatásban két 11-es eldöntötte a mérkőzést.

Az elsőnél Iniestát buktatták a 16-os vonalán, a játékvezető szerint a 16-oson belül, a másodiknál viszont a labdát találta el a malagai védő, nem történt szabálytalanság Messivel szemben. Az argentin klasszist ez persze nem izgatta, megszerezte 66., 67., majd egy szépségdíjas gól után 68. gólját is a szezonban. Ez azon túl, hogy páratlan teljesítmény (ez az 57. meccse a 2011-12-es idényben), rekord is: eddig Gerd Müller volt egy szezonban Európában a legeredményesebb 67 találattal.

A meccs összefoglalója:

Ami a többi mérkőzést illeti: az Atletico Madrid a hétvégi, hajrában kiharcolt döntetlen után most a hajrában vesztett pontot, a Pintér Ádámot az 58. perctől foglalkoztató Zaragoza megverte a Levantét, így még van esélye a bentmaradásra. A Sevilla a legvégén kapott ki a Betistől.

Eredmények – spanyol bajnokság

Atletico Madrid – Real Sociedad 1-1
gólszerzők: Fernandez (54.), illetve Vela (91.)
piros lap: Fernandez (74.)

Barcelona – Malaga 4-1
gólszerzők: Puyol (13.), Messi (35., 59., 64., az első kettőt 11-esből), illetve Rondon (26.)

Real Zaragoza – Levante 1-0
gólszerzők: Garcia (10.)

Real Mallorca – Rayo Vallecano 1-0
gólszerzők: Castro (62.)

Sevilla – Real Betis 1-2
gólszerzők: Negredo (5.), illetve Etxebarria (43., 92)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik