Foci

Ferguson tetemes összeget szórhat el a nyáron

Brit lapértesülések szerint Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere 100 millió fontból erősítheti meg a keretet.

Amint arról már írtunk, a Manchester City megnyerte a városi rangadót a rivális United előtt, így két fordulóval az angol labdarúgó-bajnokság 2011/12-es kiírásának vége előtt átvette a vezetést a tabellán. Természetesen a Vörös Ördögök háza táján máris elkezdődtek a találgatások, vajon hol kéne megerősíteni a csapatot és kikkel.

Az angol Daily Star szerdán konkrétumokat is bedobott ez ügyben a köztudatba. A lap úgy tudja, Sir Alex a nyáron 100 millió fontból gazdálkodhat, a kívánságlistáján pedig olyan nevek szerepelnek, mint a Barcelona védője, Gerard Piqué – aki négy évet már lehúzott az Old Traffordon anno -, a Tottenham középpályása, Luka Modric, a Lille sokak által körbeudvarolt szélsője, Eden Hazard, az Athletic Bilbao gólvágója, Fernando Llorente, valamint a Valencia és a spanyol válogatott bekkje, Jordi Alba.

Veretes névsor, szó se róla, ezen játékosok ugyanis posztjukon a világ élvonalába tartoznak. Épp emiatt az áruk is borsos, az átigazolási összegek terén igen jól értesült transfermartk.de például ezt az ötöst közel 113 millió fontra taksálja, azaz még a United rendelkezésére álló összeg sem lenne elegendő mindannyiuk megszerzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik