Foci

Egyelőre nincs bajnokavatás Olaszországban

A Milan nyerni tudott, míg a Juve csak ikszelt az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, így egy pontra felzárkóztak a piros-feketék.

Sokáig úgy tűnt, marad a hárompontos különbség a két alakulat között, ugyanis a 85. percig még mindkét csapat vezetett. Azonban a lefújásig csak a Milan tudta megőrizni előnyét: Ibrahimovic és társai 2-0-ra nyertek az Atalanta ellen úgy, hogy Muntari már a 9. percben betalált, majd Robinho a 92. percben tette biztossá a győzelmet.

A Juventus Marchisio révén szerezte meg a vezetést, és az 55. perc után úgy tűnt, begyűjtik a három pontot a Zebrák: ugyanis ekkor állította ki a játékvezető Cuadradót. Ennek ellenére mindent egy lapra feltett a Lecce, és emberhátrányban is egalizálni tudtak, így megakadályozták, hogy a Juve karnyújtásnyira kerüljön a bajnoki címhez, mivel két fordulóval a Seria A zárása előtt már csak egy pont a torinóiak előnye a Milannal szemben.

A következő kör azonban vízválasztó lesz, ugyanis a Juve a Cagliari otthonába látogat, míg a Milanra a városi derbi vár: az Inter ellen próbálják meg életben tartani reményüket az elsőségre.

Ez az olasz forduló sem zajlott le balhé nélkül, azonban most egy kiesési rangadó hozta a bonyodalmakat: a Fiorentina-Novara meccsen Delio Rossi mester lehozta a hazaiak játékosát, Ljajicot, majd amikor a támadó próbált leülni a kispadra, a tréner nekitámadt, és komoly erőfeszítések árán tudták csak őket szétválasztani. Ezzel együtt is iksz lett a találkozó vége, ami nem igazán jött jól a liláknak, ugyanis hat pontra vannak a veszélyzónától, míg a Novara már biztosan a másodosztályban folytatja.

Delio Rossi és Ljajic összetűzése:

 

Eredmények – Seria A, 36. forduló

AC Milan-Atalanta 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Muntari (9.), Robinho (92.)

Catania-Bologna 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ramirez (79.)

Cesena-Udinese 0-1 (0-1)
Gólszerző: Fabbrini (4.)

Fiorentina-Novara 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Montolivo (48.-büntetőből, 71.), illetve Jeda (14.), Rigoni (30.-büntetőből)

Genoa-Cagliari 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Palacio (12.), Jankovic (76.), illetve Ariaudo (13.)

Juventus-Lecce 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Marchisio (8.) illetve Muriel (85.)
Piros lap: Cuadrado (55.)

Lazio-Siena 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ledesma (62.-büntetőből), illetve Destro (26.)

Parma-Internazionale 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Marques (53.), Giovinco (55.), Biabiany (82.), illetve Sneijder (13.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik