Foci

A Real Madrid megnyerte a bajnokságot

A királyi gárda története 32. bajnoki címét szerezte, miután legyőzte a Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A Barcelona hiába nyert 4-1-re a Malaga ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság szerdai játéknapján, a szezon korábbi mérkőzései, köztük a múlt heti El Clasicó adta eredményeknek köszönhetően a Realnak “csak” meg kellett nyernie a bajnoki címhez a Bilbao elleni találkozót.

Ez nem feltétlenül jelentett könnyű feladatot, hiszen Marcelo Bielsa együttese Király Kupa-döntőt vív majd a Barcelonával május közepén, nem mellékesen bejutott az Európa Liga fináléjába is.

Mégis, még azt is elbírta ezen az estén a Madrid, hogy Cristiano Ronaldo a 13. percben 11-est hibázott (pocsékul végezte el a büntetőt, amelyet kezezés miatt fújt be a spori.

Ezzel együtt a játékvezető, Fernando Teixeira Vitienes több alkalommal is furcsa ítéleteivel hergelte pro és kontra a meccset követőket. Ronaldo mindenesetre múlt héten ennél sokkal fontosabb szituációban, történetesen a Bayern elleni BL-elődöntőben is büntetőt hibázott.

Az első gólt Higuain szerezte a 16. percben nagy erővel, négy perccel később Özil is betalált egy szép támadás és egy Ronaldo-passz után. Cristiano Ronaldónak sem kellett végül szomorkodnia, egy 52. percben szerzett fejesgóllal ő is eredményes volt a fordulóban, így feljött a góllövőlistán Lionel Messire, aki szerdán mesterhármast lőtt.

Cristiano Ronaldo nagyon feszült volt a meccsen, a kihagyott 11-es után ugyan adott egy gólpasszt és fejelt egy gólt, ez nem volt elég neki: a meccs hajrájában elesett ziccerhelyzetben, majd a Bilbao kapusa kivédte 100 százalékos helyzetét, ami után a hazai közönség üdvrivalgásba kezdett. Ronaldo kimutatott a drukkereknek, majd a lefújást követően félreérthetetlen kézmozdulattal küldte el melegebb éghajlatra a baszkok cserejátékosát.

A Bilbao szurkolói egyébként végig vastapssal biztatták kedvenceiket, Madridban ez csütörtökön következik be, igaz, a fieszta nem csak tapsot jelent majd: feltehetően hatalmas bulival ünnepli este 7-től a spanyol fővárosban a Real Madrid 32. bajnoki címét.

José Mourinho a Porto, a Chelsea és az Inter után egy negyedik országban is bajnoki címet szerzett aktuális csapatával. A meccs után egy kupacban ünnepelték a portugál edzőt (is) a Real játékosai.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – spanyol bajnokság

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-3
gólszerzők: Higuain (16.), Özil (20.), Cristiano Ronaldo (52.)
piros lap: Martinez (72.)

Valencia – Osasuna 4-0
gólszerző: Aduriz (77., 87.), Jonas (83., 88.)
piros lap: Lekic (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik