Foci

Menekülőre fogta a Villarreal

A Villarreal 3-2-re verte a Gijont a spanyol labdarúgó-bajnokságban, így a Sárga Tengeralattjáró komoly lépést tett a bennmaradásért.

A bennmaradásért küzdött mindkét csapat a Gijon-Villarreal összecsapáson, ugyanis a hazaiak egy győzelem eseten kikerültek volna a kiesőzónából, míg a vendégek a három pont esetén szinte bebiztosították volna az első osztályú tagságukat.

A találkozón a sárgák szerezték meg a vezetést. Gaspar már a 19. percben betalált. 20 perc telt el az elsó gól után, amikor érkezett Lora, és vele együtt az egalizálás. A csapatoknak azonban ennyi nem volt elég, egy harmadikat is berámoltak az első játékrészben: Senna 43. percben találatával 2-1-es előnnyel vonult az öltözőbe a Villarreal.

A fordulás után mindent egy lapra tett fel a hazai alakulat, ám mégsem ők lőtték a következő gólt, hanem a Sárga Tengeralattjáró: Perez is feliratkozott a gólszerzők közé.

Galvez a 85. percben tette izgalmasabbá a végjátékot, de ez csak a Gijon szépítésére volt elég. Győzelmével a Villarreal a tabella 16. helyére lépett előre, és ha a 17., legjobb kieső Zaragoza nem nyer a fordulóban, biztosan a Primera Divisionban kezdi a jövő szezont. A Gijon ezzel szemben maradt a 19., és biztosan kiesik, ha a Rayo Vallecano hátralévő meccsen pontot szerez.

A játéknap másik mérkőzésén a Granada 2-1-re legyőzte hazai pályán az Espanyolt, így a kiscsapat ezzel a három ponttal már nem eshet ki.

 

Eredmények – Primera Division, 36. forduló

Sportign Gijon – Villarreal 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Lora (39.), Galvez (85.) illetve Gaspar (19.), Senna (43.), Perez (56.)

Granada – Espanyol 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Ighalo (29., 35.) illetve Didac (54.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik