Foci

A Loki félelmetes, ráadásul nyerni akar

A labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az OTP Bank Liga fő esélyesévé vált Debrecen fölénye várható az élvonalba visszaigyekvő MTK-val szemben.

Kedden 18 órakor a Puskás Ferenc Stadionban találkozik a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a DVSC-TEVA és az MTK.

Az összecsapás esélyese egyértelműen a debreceni csapat, amely ötpontos előnnyel vezeti az OTP Bank Liga tabelláját az előtt a Győri ETO előtt, amelyhez e hét végén látogat.

Az MTK-nál lassan ünneplésre készülnek, hiszen a kék-fehérek toronymagasan vezetik az NB II Nyugati csoportját, és a hét végén már matematikailag is biztos lehet a feljutásuk. A nemzetközi kupaszereplés lehetősége még képlékeny, de Garami József még nem is ezzel foglalkozik, szeretnének a félelmetes ellenféllel szemben helytállni.

“A Debrecen félelmetes sorozatot tudhat magáénak, hiszen a Ligakupa kivételével tétmérkőzésen még nem kapott ki ebben a szezonban. Nagyon stabil a játékuk, sok jó képességű játékos alkotja a keretet. Sajnos több támadónk kiesett különböző okokból, ez alaposan megnehezíti a dolgunkat. A mérkőzés esélyese természetesen a DVSC, de a játékosok nagyon akarják a sikert, és biztos vagyok abban, hogy nagyon igyekeznek majd” – nyilatkozta az mtkhungaria.hu-nak az MTK vezetőedzője.

A Debrecen a jelek szerint a bajnoki és a kupafronton is mindent vinne, de nem becsüli le az MTK-t, amelyet Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője a dvsc.hu-nak nyilatkozva dicsért.

“Szeretnénk elhódítani a serleget, nagyon fontos alkalom lesz ez, de úgy készülünk, mint a többi meccsre. Biztos nemzetközi kupaindulást jelentene, ha a csapat meg tudná nyerni a finálét, és azon leszünk, hogy így történjen.  Az MTK-t nem szabad NB II-es csapatnak beállítani, mert bár ott küzd a pontokért, de olyan játékosokkal, akik az élvonalban is tagjai voltak a keretnek. Jó csapatnak tartjuk az MTK-t, egyáltalán nem szeretnénk könnyedén venni a mérkőzést” – mondta a Loki trénere.

A történelem:

A két döntős már letette a névjegyét a sorozatban: a kupatörténet első győztese az MTK. A Győri ETO-val holtversenyben legeredményesebb vidéki klub a DVSC. A fővárosiak eddig 14 alkalommal játszottak döntőt a kupában, és ebből 12 alkalommal győztesen kerültek ki a párharcból, míg a DVSC hatszor jutott a fináléba, ebből négyszer sikerült elhódítania a trófeát.

Információk a Magyar Kupa döntőjével kapcsolatban

A kupadöntőre szóló belépők ára egységesen 1000 forint

Az előzetes egyeztetések alapján a DVSC-TEVA szurkolói a IV. jobb, III. bal és jobb, II. bal és jobb szektorokban ülnek majd. Kedden már csak a Puskás Stadion pénztáraiban van jegyárusítás.

A debreceni drukkerek részére a Stefánia úti pénztárak állnak majd rendelkezésre, és a beléptetés is az itt található kapunál lesz.  A Puskás Ferenc Stadionba szervezett út keretében is el lehet jutni. A találkozó 16 órakor lesz az M3-as autópálya bevezető szakaszánál, a Shell Benzinkútnál. Innen rendőri felvezetéssel megy a konvoj a Puskás-stadionig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik