Foci

Vidi-siker a Fradi ellen 19 év után

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a Videoton otthonában a labdarúgó NB I. 26. fordulójában.

Meleg idő, ingyen sör várta a székesfehérvári stadionban a nézőket, és ez a két tényező, valamint az ellenfél személye megtette hatását: 8500-an látogattak ki a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésére.

A harmadik percben máris helyzetet alakított ki a Ferencváros: jobb oldalon vezették a támadást, Jovanovic adta középre Hakola labdáját, de Simic lövése elakadt Bozovic kapusban.

A Fradi 19 éve nem kapott ki a Videotontól a Sóstói stadionban, és mivel a középmezőny elejének megszerzése a csapat újkori célja, nagy lendülettel kezdett a Fradi. A 16. percben helyzet adódott a hazaiak előtt. Egy jobb oldalról érkező szabadrúgást Vinicius fejelt a kapu mellé, fél méterrel. A 25. percben ugyancsak Oliviera adott középre, de a fejes Viniciustól még mindig nem volt elég pontos: Jova a helyén volt.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Videoton, Nikolicsot az utolsó pillanatban állították meg egy kiugrás után, de Simic az 58. percben fejesével jelezte, a Fradi is a pályán van. A csapatok ettől függetlenül sokat hibáztak.

Oliviera harmadik remek beadásából is veszélyes helyzet alakult ki: Sándor György érkezett teljesen tisztán a 63. percben, de fejese fölészállt. A 67. percben aztán a Vidi fölénye góllá érett: Gyurcsó adott középre laposan, a korábban kapura lövő Nikolics újra próbálkozhatot, és nagy erejű lövése ki is kötött Jova kapujában, nagy gól volt (1-0).

A 78. percben 11-esből szerzett találattal növelte előnyét a Videoton: Jova védte Torghelle lövését, a kipattanó után azonban elindult a Fradi kapusa, Torghelle megtolta a labdát, majd Jova karjai között elesett. A tizit Mitrovic lőtte be (2-0).

A végén még Grúz került helyzetbe, de nem tudott betalálni, győzött a Videoton.

Eredmény – labdarúgó OTP Bank Liga, 26. forduló

Videoton-Ferencváros 2-0 (0-0)

Székesfehérvár, 8500 néző, vezette: Fábián

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Vinicius, Caneira, Sanchez – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Kovács, 85.), Sándor, Walter (Gyurcsó, 60.) – Nikolics (Torghelle, 68.). Vezetőedző: Paulo Sousa

Ferencváros: Jova – Grúz, Klein, Balog Z., Junior – Otten – Jovanovic, Beliczky (Oláh, 67.), Hakola (Rósa, 75.), Kulcsár D. – Simic (Zsivóczky 72.). Szakmai igazgató: Détári Lajos

Gólszerzők: Nikolics 67.), Mitrovic (78.)

Sárga lap: Tóth B. (22.), Torghelle (70.), illetve Grúz (64.), Jova (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik