Foci

Pintérék legyőztek az EL-döntős Bilbaót

Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza 2-0-ra legyőzte az Európa Liga döntőjébe jutott Athletic Bilbaót, a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A kiesés ellen menekülő Zaragoza számára fontos volt a három pont megszerzése, mivel a rivális Gijon is nyerni tudott. A papírforma a vendég Bilbao sikerét jósolta, mégis a hazaiak szerzezték meg a vezetést: az első félidő derekán, a 28. percben Oriol talált be Iraizoz kapujába.

A fordulás után ahelyet, hogy ledolgozta volna a hátrányt a baszk alakulat, tovább nőtt a különbség, mivel Apono is feliratkozott a gólszerzők közé. Ez annak tükrében nem meglepő, hogy a hazaiak 11 alkalommal találták el a kaput, míg a Bilbao mindössze kétszer. Győzelmével a Zaragoza még mindíg kiesőhelyen áll, és négy pont a hátránya a bennmaradást érő 16. pozíciótól.  Pintér Ádám a 82. percben lépett pályára.

A másik találkozón a tabella harmadik helye volt a tét: az 52 pontos Malaga a forduló előtt három egységgel többet gyűjtő, és bronzérmes helyen tanyázó Valenciát fogadta. Cazorla és Isco azonban hiába rohamozta az EL-elődöntőből búcsúzó Valencia kapuját, nem ők szerezték meg a vezetést, hanem Camacho. A Turia-partiak saját maguknak tették nehézzé a meccset, ugyanis a második felvonásban Feghouli megkapta második sárgáját, és mehetett zuhanyozni. Újabb gól már nem esett az összecsapáson, így a Malaga győzelmével pontszámban beérte a harmadik Valenciát, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a negyedik helyre.

 

Eredmények – Primera Division, 35. forduló

Real Zaragoza-Athletic Bilbao 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Oriol (28.), Apono (51.)

Malaga-Valencia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Camacho (27.)
Piros lap: Feghouli (61.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik