Foci

Dzsudzsák bajnoki címhez segítette a Zenitet

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva Szentpéterváron kikapott a Huszti nélkül játszó Zenittől, a hazaiak ezzel megnyerték az orosz bajnokságot.

A Zenit-Dinamo meccs tétje az volt, hogy ha pontot szereznek a tabellát hatalmas előnnyel vezető szentpéterváriak, akkor a további három rájátszásbeli forduló eredményeitől függetlenül megnyerik a Premjer Ligát az üldöző moszkvai csapatok, a Dinamo, a CSZKA és a Szpartak előtt.

A forduló előtt második helyen álló vendégek voltak az elején aktívabbak, főleg Kevin Kuranyi okozott gondot a Zenit-védelemnek. A Zenit sem tétlenkedett, félórányi játék után Andrej Arsavin átadásából a leshatárról induló Sirokov megszerezte a hazaiak vezető gólját.

Aztán Dzsudzsák pillanatai következtek, de nem úgy, ahogy azt a Dinamo magyar légiósa szerette volna. Egy beívelés után a Zenit játékosa, Bisztrov látványosat esett mellette, Dzsudzsák sárgát, a Zenit büntetőt kapott. A lassítás alapján kijelenthető, hogy a bíró megette Bisztrov alakítását, a magyar szélső vétlen volt az esetnél.

A 11-est Kerzsakov belőtte, és bár a Dinamo még a szünet előtt szépített Epureanu fejesével, az utolsó fél órát Zirjanov kiállítása miatt emberhátrányban lejátszó Zenit 2-1-re nyert, és már bajnoknak mondhatja magát. Huszti Szabolcs nem játszott a szentpéterváriaknál.

A mérkőzés összefoglalója, benne a Dzsudzsák-esettel:

Eredmény – Premjer Liga, rájátszás, 11. forduló

Zenit Szentpétervár-Dinamo Moszkva 2–1 (2-1)

Gólszerzők: Sirokov (31.), Kerzsakov (36., 11-esből), illetve Epureanu (43.)
Piros lap: Zirjanov (55.)

Az élcsoport állása:
1. Zenit 84 pont (már bajnok)
2. Dinamo Moszkva 69
3. CSZKA 69
4. Szpartak Moszkva 68
5. Anzsi Mahacskala 66
6. Lokomotív Moszkva 65

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik