Foci

Rómában ikszelt a Napoli

Egészen a 88. percig győzelemre állt a Napoli Rómában, de a Farkasok egyenlíteni tudtak a Seria A 35. fordulójában.

Komoly csatának ígérkezett a Napoli római vendégjátéka, mivel mindkét csapat számára elérhető közelségben van a 3., még Bajnokok Ligájás szereplést biztosító pozíció, ugyanis a 4. nápolyiak egy, míg a hetedik Roma öt pontra van a Laziótól. Így négy fordulóval a bajnokság zárása előtt aki ezt a meccset elbukja, komoly hátrányba kerül, és reálisabb cél lehet számára az Európa LIga.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Farkasok már az első félidőben megrohamozták De Sanctis kapuját. A kapitány Totti és Bojan volt a legveszélyesebb, mégsem ők szerezték meg a vezető találatot, hanem Marquinho, mégpedig a 41. percben.

A szünet után harapósabban jött ki az öltözőből a Napoli: négy percnyi játék után máris gólt ünnepelhettek. Zuniga volt eredményes ugyanis a 49. percben. A déliek gólzsákja, Cavani sem volt rest, több veszélyes akció után Pandev passzából betalált Lobont kapujába.

Hiába hajtott az egyenlítésért a Roma, a mezőnyfölényük megvolt, de a gól nem akart jönni: Marquinho és Taddei fejese is célt tévesztett. A nápolyiak lassan már a zsebükben érezték a három pontot, de Simplicio másképp gondolta: a 88. percben pontot mentett a hazaiaknak.

Ezzel a döntetlennel a Roma maradt a hetedik helyen, míg a Napoli pontszámban beérte ugyan a Laziót – a Sasok csak vasárnap játszák soron következő bajnokijukat -, de kevesebb győzelme miatt a negyedik pozícióban.

 

Eredmény – Seria A, 35. forduló
AS Roma-Napoli 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Marquinho (41.), Simplicio (88.) illetve Zuniga (49.), Cavani (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik